X

Militanţii Al-Shabaab au ucis trei profesori în Kenya

Trei profesori au fost ucişi luni lângă graniţa Kenyei cu Somalia, într-un presupus asalt al militanţilor Al-Shabaab, a anunţat poliţia, acesta părând a fi cel mai recent atac dintr-o serie declanşată de gruparea menţionată, în Kenya, de la începutul acestui an, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Un copil a fost de asemenea rănit de un glonţ rătăcit atunci când militanţii au atacat şcoala primară din Kamuthe, comitatul Garissa, relevă un raport al poliţiei citat de Reuters. În atacul comis în primele ore ale zilei de luni, militanţii au dat foc totodată unui post de poliţie din apropiere şi au distrus o antenă de telecomunicaţii.

Citeşte şi: Evo Morales vrea să-şi facă miliţii armate în Bolivia

Al Shabaab a atacat frecvent în Kenya, în cadrul unei campanii de răzbunare împotriva acestei ţări pentru trimiterea de trupe în Somalia în 2011 după un şir de raiduri transfrontaliere şi răpiri.

Dar gruparea şi-a intensificat ritmul acestor atacuri după noaptea de Anul Nou.

Săptămâna trecută, patru elevi au fost ucişi în urma unei confruntări armate între gruparea militantă somaleză şi poliţia locală din Garissa. Atacatorii au vizat şi atunci o antenă de telecomunicaţii.

Citeşte şi: Vulcanul La Cumbre din Galapagos a intrat în erupţie

Statele Unite şi-au consolidat prezenţa în Kenya săptămâna trecută după ce miliţia al Shabaab a ucis trei americani într-un atac asupra unei baze militare din această ţară est-africană, folosită de forţele SUA şi cele kenyene.

Al Shabaab, afiliată Al Qaida, este angajată din 2008 în Somalia într-o rebeliune, urmărind să răstoarne guvernul şi să impună propria sa interpretare a legii islamice.

Luna trecută, cel puţin 90 de oameni au fost ucişi într-un atentat cu bombă în capitala Somaliei, Mogadiscio, în cel mai sângeros atac din această ţară din ultimii doi ani. 

Tags: Al QaidaAl-Shabaabcomitatul GarissaKamutheKenyaMogadiscioprofesorisomalia
Categorii: Știrile zilei