Un militar rus şi-a ucis cu sânge rece patru camarazi

Publicat:

Un militar din cadrul Gărzii Naţionale ruse a împuşcat luni patru dintre colegii săi de arme în baza lor din Cecenia înainte de a fi ucis la rândul său, a anunţat această organizaţie însărcinată cu lupta împotriva terorismului, relatează AFP, potrivit agerpres.

Autorul masacrului, un locotenent, a deschis focul în jurul orelor 16.00 (13.00 GMT) într-o unitate militară din vecinătatea satului Şelkovskaia, în nordul Caucazului, a precizat Garda Naţională, citată de agenţia rusă de presă Interfax.


Un grup de ofiţeri a fost trimis la faţa locului pentru a ancheta incidentul, a adăugat aceasta.

Vezi şi: Imagini ŞOCANTE. Un bărbat aruncă cu sânge rece o femeie pe şinele de cale ferată – VIDEO

Garda Naţională a fost înfiinţată în 2016 la ordinul preşedintelui Vladimir Putin şi reuneşte în principal forţe din cadrul Ministerului de Interne care au ca misiune, pe lângă combaterea terorismului, lupta împotriva crimei organizate şi menţinerea ordinii publice.

Incidentele armate şi atacurile vizând autorităţile şi forţele de ordine sunt frecvente în Caucazul rus, pradă unei rebeliuni islamiste incipiente care a depus jurământ de fidelitate grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

La începutul lui octombrie, SI a revendicat un atac împotriva poliţiei făcând doi morţi în Daghestan, o mică republică instabilă învecinată cu Cecenia.

Rusia a fost ameninţată în repetate rânduri de SI şi ramura siriană a organizaţiei Al-Qaida după ce, la 30 septembrie 2015, a declanşat intervenţia sa militară în Siria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.