Un militar turc ,acuzat de tentativa de puci eşuată, a obţinut azil în Grecia

Publicat:

Unul din cei opt militari turci care s-au refugiat în Grecia în iulie 2016 după puciul eşuat din Turcia a obţinut azil în Grecia, potrivit Skai TV şi unei surse judiciare, relatează sâmbătă AFP şi DPA.

Militarul este copilotul elicopterului cu care cei opt militari au decolat pe 16 iulie 2016 şi au aterizat la Alexandroupolis, oraş grec la frontiera cu Turcia. El a obţinut azil vineri seara, prin intermediul instanţei independente privind azilul, potrivit agerpres .


Instanţa a decis că, după evaluările făcute de organizaţii pentru apărarea drepturilor omului şi Consiliul Europei, Turcia încalcă constant drepturile omului de la tentativa de puci eşuată şi că militarul turc ar fi în pericol dacă ar fi extrădat.

Citește și : SUA şi Europa întăresc măsurile de securitate înaintea festivităţilor de Anul Nou

Judecătorii au estimat, printre altele, că nu există nici o dovadă că respectivul copilot ar fi participat la tentativa de puci şi că el nu ştia care este destinaţia finală a aparatului când a decolat din Turcia.

Decizia în cazul celorlalţi şapte militari va fi emisă în următoarele săptămâni.

Cazul celor opt militari a tensionat relaţiile dintre Turcia şi Grecia, două ţări vecine, membre ale NATO.

În ianuarie, Curtea Supremă greacă a refuzat extrădarea în Turcia a celor opt militari, în pofida presiunilor recurente ale Ankarei.

În cursul unei vizite oficiale efectuate la începutul lui decembrie în Grecia, preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi-a reînnoit cererea şi dădea asigurări că premierul grec, Alexis Tsipras, i-a promis extrădarea celor opt militari a doua zi după tentativa eşuată de puci.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.