X

Militar ucrainean, ucis într-un atac separatist prorus în estul Ucrainei

Armata ucraineană a anunţat sâmbătă că separatişti proruşi din estul Ucrainei au atacat trupe ucrainene cu mortier şi armament antitanc şi au ucis un militar ucrainean, relatează AFP, scrie news.ro

Armata ucraineană, care-i acuză pe separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova de încălcări aproape zilnice ale unui armistiţiu din 2020, precizează că atacul a fost comis dintr-un loc situat în apropiere de centrul administrativ al separatiştilor, la Doneţk.

Citește și : Derek Chauvin, condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea afro-americanului George Floyd

Trupele ucrainene au ripostat atacului, anunţă armata ucraineană.

Forţele ucrainene se află în război cu separatişti proruşi în regiunile Doneţk şi Lugansk din 2014, când Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

Rusia a comasat, în urma unei intensificări a violenţelor, la începutul acestui an, aproiximativ 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina, aleimentând temeri cu privire la oescladare importantă a conflictului.

Moscova a anunţat după aceea o retragere a trupelor, însă Statele Unite şi Kievul denunţă o retragere limitată.

Citește și : Armata rusă lansează exerciţii militare în Marea Mediternană în plin dezacord cu Regatul Unit

Rusia subliniază că susţinerea sa a regiunilor separatiste ucrainene este pur politică, însă Kievul şi aliaţii săi din Occident acuză Moscova de faptul că trimite trupe şi armament pe front.

Războiul civil din Ucraina s-a soldat cu peste 13.000 de morţi.

Tags: armatacrimeeaMortierucraina
Categorii: Diaspora