Militarii americani din Japonia nu mai au voie să se atingă de alcool

Publicat:

Armata americană a interzis luni “până la noi ordine” consumul de alcool trupelor sale staţionate în Japonia, ca reacţie la un accident rutier mortal provocat duminică în insula Okinawa de un militar american beat, relatează AFP, potrivit agerpres.


“Până la noi ordine, consumul de alcool este interzis” pentru toţi militarii din ţară, atât în unităţile lor, cât şi în locuri publice ca baruri, cluburi şi hoteluri, potrivit unui comunicat al forţelor americane în Japonia.

În plus, trupele americane din Okinawa au primit interdicţia de a-şi părăsi bazele, a precizat documentul.

Citeşte şi: Nori negri dinspre Coreea de Nord. Phenian-ul ar putea dezvolta în acest an o rachetă balistică intercontinentală care să atingă teritoriul SUA (Seul)

Duminică după-amiază, un japonez în vârstă de 61 de ani şi-a pierdut viaţa în Okinawa într-un accident rutier provocat de un membru al Marine Corps care conducea un camion sub influenţa alcoolului.

Testul de alcoolemie a arătat că nivelul său de alcool în sânge era de trei ori mai mare decât limita autorizată pentru a urca la volan, potrivit poliţiei japoneze.

“Când membrii noştri în serviciu nu sunt la înălţimea aşteptărilor ridicate pe care le aveam faţă de ei, aceasta afectează legăturile dintre bazele militare şi comunităţile locale şi face misiunea noastră mai dificil de îndeplinit”, a subliniat armata americană în comunicat.

“Este extrem de regretabil că acest accident s-a produs în pofida cererilor repetate ale guvernului japonez (adresate forţelor americane staţionate în Japonia) de a pune complet în aplicare măsuri preventive şi a întări disciplina”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Yoshihide Suga, în cursul briefingului de presă cotidian.

Armata americană a explicat că va organiza “imediat” instruiri obligatorii pentru personalul din Japonia, civil şi militar, pentru a-l sensibiliza la un consum “responsabil” de alcool şi un “comportament acceptabil”.

Citeşte şi: CNN: Preşedintele Mugabe şi-a pregătit demisia

Circa 47.000 de soldaţi americani sunt staţionaţi în Japonia, dintre care peste jumătate în micul arhipelag Okinawa, unde prezenţa lor este frecvent o sursă de nemulţumire pentru locuitori.

Faptele diverse implicând militari americani în Okinawa, intens mediatizate în Japonia, tensionează mai mult situaţia.

În prezent, un fost membru al Marine Corps în Okinawa este judecat la faţa locului pentru violarea şi uciderea anul trecut a unei japoneze în vârstă de 20 de ani. Verdictul în acest proces foarte mediatizat este aşteptat la 1 decembrie, mai scrie AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea Un studiu efectuat recent pe 1.500 de persoane arată...

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS ‘nu sunt blocaţi’ la bordul staţiei NASA

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS 'nu sunt blocaţi' la bordul staţiei NASA Cei doi astronauţi care au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională (ISS)...

Orășelul din Suedia unde îți poți cumpăra teren cu prețul unei cafele

Orășelul din Suedia unde îți poți cumpăra teren cu prețul unei cafele Am auzit cu toții de case scoase la vânzare în sudul Europei pentru...

Panama Papers: Toți cei 28 de inculpați în scandalul Mossack-Fonseca au fost achitați

Panama Papers: Toți cei 28 de inculpați în scandalul Mossack-Fonseca au fost achitați Un tribunal panamez a achitat toate cele 28 de persoane acuzate de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.