X

Militarii chinezi vor fi COBAI pentru un vaccin anti-coronavirus

Armata chineză a primit aprobarea necesară pentru a folosi pe militarii săi un vaccin potenţial creat împotriva maladiei COVID-19 de divizia ei de cercetare şi de CanSino Biologics, după ce studiile clinice au dovedit că acest tratament este sigur şi prezintă o anumită eficacitate, au anunţat luni reprezentanţii companiei chineze, citaţi de Reuters, potrivit agerpres.

Ad5-nCoV este unul dintre cele opt vaccinuri potenţiale chinezeşti care au primit aprobarea pentru a fi testate pe oameni în China şi în străinătate împotriva COVID-19, maladia respiratorie cauzată de noul coronavirus. Acest vaccin a fost aprobat pentru a fi utilizat în teste pe oameni şi în Canada.

Citește și: Boris Johnson va anunța un vast plan de relansare economică în UK

Comisia Militară Centrală din China a aprobat folosirea vaccinului de către armata chineză pe 25 iunie pentru o perioadă de un an, au precizat reprezentanţii companiei CanSino Biologics. Acest vaccin potenţial a fost dezvoltat de CanSino în colaborare cu un institut de cercetare din cadrul Academiei de Ştiinţe Militare (AMS).

“Ad5-nCoV este în prezent limitat doar la utilizare militară şi folosirea lui nu poate fi extinsă la un spectru mai larg de vaccinare fără o aprobare din partea Departamentului de Suport Logistic”, precizează comunicatul emis de CanSino, referindu-se la departamentul din cadrul Comisiei Militare Centrale care autorizează folosirea pe militari a vaccinurilor.

Reprezentanţii CanSino au refuzat să dezvăluie dacă injectarea cu noul vaccin potenţial este obligatorie sau opţională, invocând motivul secretului comercial.

Această aprobare militară a fost anunţată la puţin timp după ce China a decis la începutul acestei luni să administreze alte două vaccinuri potenţiale angajaţilor companiilor de stat care călătoresc în străinătate.

Studiile clinice de fază 1 şi 2 cu vaccinul dezvoltat de CanSino Biologics au arătat că tratamentul are potenţialul de a preveni afecţiunile cauzate de noul coronavirus, care a ucis deja peste o jumătate de milion de persoane pe plan global, însă succesul său comercial nu este garantat, a precizat compania chineză.

Citește și: Andrzej Duda câștigă primul tur al alegerilor din Polonia și intră în FINALĂ cu primarul Varșoviei

Separat, AMS a primit la începutul lunii iunie autorizaţia necesară pentru a testa un al doilea vaccin experimental al său în cadrul unor studii realizate pe pacienţi umani.

Deocamdată, la nivel mondial niciun vaccin nu a fost aprobat pentru utilizare comercială împotriva maladiei cauzate de noul coronavirus, însă 12 vaccinuri dintr-un grup de peste 100 de tratamente candidate au ajuns deja în etapa testelor pe pacienţi umani.

Tags: Ad5-nCoVarmataCanSino BiologicsChinaComisia Militară Centralăcoronaviruscovid-19militarivaccin
Categorii: Știrile zilei