X

Militarii moldoveni şi-au început mandatul în Kosovo

Pacificatorii din cel de-al 19-lea contingent al Armatei Naţionale a Republicii Moldova și-au început misiunea în Kosovo.

Potrivit ministerului Apărării, militarii au preluat atribuțiile pacificatorilor din cel de-al 18-lea contingent moldovenesc, în cadrul unei ceremonii de transfer de autoritate, desfăşurată în Baza multinaţională „Camp Vilaggio Italia”, din localitatea Pech, transmite Știri.md. 

Citeşte şi: Militarii pucişti l-au răsturnat pe preşedintele Nigerului – Stiripesurse.md

Maiorul Andrei Cotilevschi, comandantul KFOR-18, a predat drapelul și responsabilitățile funcției maiorului Vsevolod Serdiuc, care urmează să ocupe acest post în următoarele șase luni.

Cel de-al 19-lea contingent al Armatei Naţionale este format din 41 de militari profesionişti, dintre care şapte genişti şi un pluton de 33 de militari.

Citeşte şi: Este imposibil ca aleșii poporului din partea BCS să nu știe că în Ambasada Rusiei este un cuib de spioni (opinie) – Stiripesurse.md

„Aceștia vor executa paza şi apărarea obiectele de infrastructură de importanță strategică, misiuni de asigurare a securităţii bazei „Camp Vilaggio Italia”, inclusiv a Mănăstirii Visoki Dečani, precum şi de cercetare de geniu şi depistare a obiectelor explozive în aria de responsabilitate”, se arată într-un comunicat de presă. 

Tags: Andrei CotilevschiCamp Vilaggio ItaliaKFOR-18KosovoPechVsevolod Serdiuc
Categorii: ExterneȘtirile zilei