Militarii NATO din Letonia s-au infectat cu coronavirus

Publicat:

Mai mulţi militari ai NATO staţionaţi în capitala Letoniei, Riga, au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării leton pentru agenţia de presă Leta, citată de dpa, potrivit agerpres.

Militarii se află în izolare la baza militară Adazi, a precizat purtătorul de cuvânt, fără a oferi detalii despre naţionalitatea, numărul şi starea actuală de sănătate a celor infectaţi. Potrivit postului de televiziune canadian CBC, printre militarii testaţi pozitiv sunt şi câţiva din Canada.


Citeşte şi: Danemarca INTERZICE accesul tuturor sud-africanilor

În scopul protejării flancului estic al NATO şi al descurajării Rusiei, NATO a trimis batalioane de aproximativ 1.000 de soldaţi în cele trei state baltice şi în Polonia.

Comandamentul celor aproximativ 450 de soldaţi aliaţi desfăşuraţi în Letonia este asigurat de Canada. Trupele canadiene sunt susţinute de soldaţi din Albania, Republica Cehă, Islanda, Italia, Muntenegru, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Spania.

Citeşte şi: Kim Jong Un recunoaşte greşelile din politica economică

Letonia, o ţară cu doar 1,9 milioane de locuitori, se confruntă de câteva luni cu creşterea numărului de cazuri de COVID-19. De la începutul pandemiei, în această ţară baltică s-au înregistrat aproape 44.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 722 fatale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.