Militarii ruşi au început să patruleze linia care îi desparte de zona controlată de americani în Siria

Publicat:

Militari ruşi au început să patruleze lângă linia ce delimitează zona controlată de coaliţia internaţională condusă de SUA şi cea controlată de forţele ruse în estul Siriei, informează luni Reuters şi TASS, potrivit agerpres.

“Aceasta este o graniţă ce delimitează teritoriul controlat de coaliţia antiteroristă internaţională, ‘zona de Est’, şi cea controlată de forţele ruse, ‘zona de Vest’. Până acum nu existau patrule de militari ruşi”, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei ruse.


Citeşte şi: Pentagonul intensifică finanțarea programelor sale în Ucraina – Black News

Acesta a subliniat că în zonă există “celule latente” ale grupării teroriste Stat Islamic (SI) şi că forţele militare ruse încearcă să dezvăluie prezenţa lor.

În Orientul Mijlociu, Rusia desfăşoară o campanie militară în Siria din septembrie 2015, ceea ce i-a permis regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad să reia controlul asupra celei mai mari părţi a ţării după un război civil devastator care a început în 2011.

Citeşte şi: CDC modifică obiectivele pandemiei de la atingerea imunității de turmă – Black News

Baza aeriană de la Hmeimim, în provincia siriană de coastă Latakia, serveşte drept placă turnantă principală pentru operaţiunile Moscovei în Siria. Armata rusă a modernizat pista de la Hmeimim pentru a primi bombardiere grele şi a construit o a doua pentru a-şi extinde operaţiunile de acolo.

Rusia a mărit şi modificat de asemenea o bază navală în portul sirian Tartus, singura instalaţie de acest tip pe care Moscova o deţine în prezent în afara fostei Uniuni Sovietice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.