Mimmo Lucano, fost primar italian pro-migranţi, nu mai este exilat din oraşul său natal

Publicat:

Un tribunal italian a revocat joi un ordin ce îi interzicea fostului primar al oraşului Riace care a găzduit migranţi, Mimmo Lucano, să locuiască în localitatea sa natală, informează DPA, scrie agerpres.

Riace este o mică comunitate în vârful unui deal în regiunea săracă din sud Calabria, unde este activă mafia.


Citește și : Parlamentul britanic va fi chemat să se pronunţe luni din nou cu privire la alegeri anticipate

Până anul trecut, oraşul a fost lăudat ca model internaţional de integrare, după ce Lucano l-a repopulat cu migranţi care au fost de asemenea instruiţi în meşteşuguri artizanale locale şi au primit locuri de muncă sau indemnizaţie de trai.

Modelul s-a destrămat după ce Lucano a fost plasat în arest la domiciliu şi acuzat de gestionare frauduloasă a fondurilor publice pentru programele de găzduire a migranţilor.

El neagă toate acuzaţiile. Arestul la domiciliu a fost ulterior retrogradat la o interdicţie de a locui în Riace, măsură pe care a criticat-o ca inumană, întrucât îl ţinea departe de un tată în vârstă şi bolnav.

Citește și : Putin invită liderii G7 în Rusia dacă doresc să reprimească ţara sa în acest grup

“Sunt fericit. Mă voi întoarce imediat la Riace ca să-l văd din nou pe tatăl meu şi să-mi văd casa”, a declarat Lucano citat de agenţia de presă ANSA.

Procesul lui Lucano continuă pentru acuzaţii pe care el le respinge. Între timp, Riace a ales un nou primar de dreapta care a desfiinţat programele de găzduire a migranţilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.