X

Mimmo Lucano, fost primar italian pro-migranţi, nu mai este exilat din oraşul său natal

Un tribunal italian a revocat joi un ordin ce îi interzicea fostului primar al oraşului Riace care a găzduit migranţi, Mimmo Lucano, să locuiască în localitatea sa natală, informează DPA, scrie agerpres.

Riace este o mică comunitate în vârful unui deal în regiunea săracă din sud Calabria, unde este activă mafia.

Citește și : Parlamentul britanic va fi chemat să se pronunţe luni din nou cu privire la alegeri anticipate

Până anul trecut, oraşul a fost lăudat ca model internaţional de integrare, după ce Lucano l-a repopulat cu migranţi care au fost de asemenea instruiţi în meşteşuguri artizanale locale şi au primit locuri de muncă sau indemnizaţie de trai.

Modelul s-a destrămat după ce Lucano a fost plasat în arest la domiciliu şi acuzat de gestionare frauduloasă a fondurilor publice pentru programele de găzduire a migranţilor.

El neagă toate acuzaţiile. Arestul la domiciliu a fost ulterior retrogradat la o interdicţie de a locui în Riace, măsură pe care a criticat-o ca inumană, întrucât îl ţinea departe de un tată în vârstă şi bolnav.

Citește și : Putin invită liderii G7 în Rusia dacă doresc să reprimească ţara sa în acest grup

“Sunt fericit. Mă voi întoarce imediat la Riace ca să-l văd din nou pe tatăl meu şi să-mi văd casa”, a declarat Lucano citat de agenţia de presă ANSA.

Procesul lui Lucano continuă pentru acuzaţii pe care el le respinge. Între timp, Riace a ales un nou primar de dreapta care a desfiinţat programele de găzduire a migranţilor.

Tags: CalabriamafiamigrantiMimmo LucanoRiace
Categorii: Diaspora