X

Mină marină, descoperită în Delta Dunării

Mină marină, descoperită în Delta Dunării

Luni, în jurul orelor 09:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea a fost alertat de către un echipaj al Poliției de Frontieră privind o posibilă dronă marină descoperită în dreptul km fluvial 113, în apropiere de localitatea Pătlăgeanca.

”Imediat de la primirea informației, a fost activată echipa pirotehnică în vederea deplasării la fața locului, iar conducerea Inspectoratului, prin Centrul Operațional, a informat instituțiile abilitate să intervină cu situația de fapt.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

De asemenea, a fost informată și Căpitănia Tulcea pentru a aduce la cunoștință ambarcațiunilor din zonă ori cele care urmează să tranziteze sectorul naval al Brațului Chilia Veche despre existența obiectului și să acorde o atenție sporită”, se arată în comunicatul transmis de ISU „Delta” al județului Tulcea, potrivit defenseromania.ro.

Ar putea fi vorba despre o mină marină din cel de-al Doilea Război Mondial

În comunicatul ISU Delta se mai arată că echipajul pirotehnic a identificat obiectul în dreptul km fluvial 113-114 și, împreună cu un echipaj al Poliției de Frontieră, asigură perimetrul  până la ajungerea unei echipei de scafandri pirotehnicieni din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Echipa de scafandri din cadrul MApN ”urmează să identifice obiectul și să stabilească dacă este vorba de o mină marină istorică ori un altfel de obiect”, se mai arată în comunicat.

Tags: DeltamarinaminăTulcea
Externe