Minele antipersonal continuă să facă mii de victime

Publicat:

Aproape 6.900 de oameni au murit sau au fost mutilaţi anul trecut din cauza minelor terestre, a dispozitivelor explozive improvizate şi a muniţiilor neexplodate, cu toate că au trecut două decenii de la intrarea în vigoare a tratatului de la Ottawa privind interzicere minelor antipersonal, relevă un raport citat joi de dpa, potrivit agerpres.

Peste 3.000 de oameni şi-au pierdut viaţa şi 3.800 au fost răniţi în 2018 în astfel de incidente, se arată în raportul anual al Campaniei internaţionale pentru interzicerea minelor terestre (ICBL), făcut public joi la Geneva.


Citeşte şi: Avocatul ambasadei germane în Turcia a fost ARESTAT

Mare parte din aceste cazuri s-au înregistrat în zone de conflict cum sunt Afganistan, Mali, Myanmar, Nigeria, Siria şi Ucraina.

În pofida numărului ridicat de victime, Tratatul de la Ottawa este considerat un succes pentru că a pus capăt producerii şi folosirii de mine terestre în majoritatea ţărilor, notează ICBL.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Laos

Tratatul “a salvat zeci sau sute de mii de vieţi şi mijloace de trai”, a declarat Steve Goose de la Human Rights Watch, una din organizaţiile implicate în realizarea raportului.

Pe parcursul anului trecut, au amplasat mine terestre forţele guvernamentale şi grupări armate din Myanmar, precum şi grupări armate din Yemen, Afganistan, Pakistan, India şi Nigeria, iar în mai multe ţări în producerea de dispozitive explozive improvizate sunt implicate grupări armate nestatale, de exemplu miliţiile houthi din Yemen, susţinute de Iran, care produc “în masă” astfel de mine, se mai arată în raport.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 29 iulie 2024

Horoscop 29 iulie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, potrivit stiripesurse. Horoscop 29 iulie 2024 Berbec Berbecii sunt foarte...

Luna se îndepărtează de Pământ, spun cercetătorii. Când se vor simți consecințele

Luna se îndepărtează de Pământ, spun cercetătorii. Când se vor simți consecințele Oamenii de știință au descoperit că Luna se îndepărtează de Pământ, un lucru...

Popoarele Europei de astăzi s-au născut în urma unui genocid continental. Suntem urmașii celor mai violente populații

Popoarele Europei de astăzi s-au născut în urma unui genocid continental. Suntem urmașii celor mai violente populații Arheologii dar și specialiștii în genetică au scos...

Tori Spelling spune că este ‘recunoscătoare’ pentru ‘ultima conversație’ cu Shannen Doherty

Tori Spelling spune că este 'recunoscătoare' pentru 'ultima conversație' cu Shannen Doherty Tori Spelling este „recunoscătoare” că a reușit să aibă o ultimă conversație cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.