Ministerul Afacerilor Externe a lansat Consiliul Diplomatic

Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe a lansat Consiliul Diplomatic

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a găzduit astăzi prima ședință a Consiliului Diplomatic (CD), o entitate constituită din personalități notorii, recunoscute în domeniul diplomației clasice, economice, culturale, academice etc. și lansată în scopul sprijinirii politicii externe și promovării interesului național al Republicii Moldova. 

„Într-un moment istoric atât de important pentru viitorul european al Republicii Moldova, acest consiliu este răspunsul nostru la nevoia de a coaliza și valorifica experiența unor personalități valoroase ale țării noastre, pentru elaborarea unor abordări inovatoare, dar și sustenabile în același timp de promovare a interesului țării noastre peste hotare. Toți cetățenii activi, devotați cauzei propășirii Republicii Moldova, sunt adevărați ambasadori ai țării”, a spus în cadrul reuniunii de lansare a Consiliului Diplomatic al MAE vicepremierul Mihai Popșoi, ministrul afacerilor externe.


Din Consiliul Diplomatic face parte Nicolae Țâu, primul ministru al afacerilor externe al statului independent Republica Moldova. În cadrul întrunirii de astăzi, ex-ministrul s-a referit la importanța diplomației economice și a accentuat nevoia promovării unor inițiative eficiente de promovare a exporturilor și atragere a investitorilor, prin intermediul diplomației economice promovate activ de către MAE.

Un alt ex-ministru de externe care face parte din Consiliul Diplomatic e Mihai Popov. Diplomatul a vorbit astăzi despre importanța referendumului constituțional și a subliniat necesitatea unor eforturi susținute pentru realizarea celui mai important proiect național din ultimele decenii – integrarea europeană a Republicii Moldova.

Consiliul Diplomatic al MAE este un organism consultativ onorific, care  are menirea să consolideze relațiile dintre diplomația Republicii Moldova și profesioniștii din domeniul economic, cultural, academic, sportiv etc. Acesta va examina contextul național, regional și internațional, evaluând implicațiile asupra poziției diplomatice și obiectivelor strategice ale Republicii Moldova.

O altă misiune a CD este expertiza documentelor de politici publice și prezentarea propunerilor de îmbunătățiri. De asemenea, Consiliul Diplomatic va colabora cu mediul academic și asociativ și va participă, la invitația Ministrului Afacerilor Externe, la grupuri de lucru, comisii și alte structuri în domeniul afacerilor externe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Primăria Chișinău va susține financiar 8.000 de elevi pentru noul an școlar

Primăria Chișinău va susține financiar 8.000 de elevi pentru noul an școlar Primăria Chișinău va susține financiar 8.000 de elevi din familii defavorizate din municipiul...

Cinci permise de conducere falsificate, descoperite la punctele de trecere a frontierei, în ultimele 72 de ore

Cinci permise de conducere falsificate, descoperite la punctele de trecere a frontierei, în ultimele 72 de ore Angajații Poliției de Frontieră au demarat cercetări pe...

Angajații de la Calea Ferată nu și-au primit salariile de aproape cinci luni

Angajații de la Calea Ferată nu și-au primit salariile de aproape cinci luni Întreprinderea Calea Ferată urmează să vândă mai multe locomotive și vagoane vechi...

Aproape 5000 de copii, înmatriculați în liceele din Chișinău, în noul an școlar

Aproape 5000 de copii, înmatriculați în liceele din Chișinău, în noul an școlar Primăria Chișinău informează că etapa a II-a de înscriere pentru admiterea în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.