Ministerul Agriculturii, reacție la plângerile fermierilor: Guvernul acționează ferm pentru a asigura soluții eficiente

Publicat:

Ministerul Agriculturii, reacție la plângerile fermierilor: Guvernul acționează ferm pentru a asigura soluții eficiente

Ministerul Agriculturii a venit cu o reacție după ce fermierii din raioanele Cahul și Cantemir au amenințat cu proteste în viitorul apropiat. Autoritățile centrale spun că depun eforturi pentru a sprijini fermierii care au avut de suferit. Totodată, discută cu partenerii din România pentru a prelua și a implementa modele de soluții eficiente pentru agricultori.     

„Guvernul depune eforturi pentru a sprijini fermierii care au avut de suferit din cauza calamităților naturale din această vară, în special din cauza secetei severe și a temperaturilor extrem de ridicate”, transmite Ministerul Agriculturii, potrivit tv8.md.


Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Într-un comunicat, MAIA informează că ministrul Vladimir Bolea a avut, săptămâna aceasta, o întâlnire la București cu omologul său, ministrul Agriculturii din România, Florin Barbu. Aceștia au discutat despre implementarea unor soluții pentru fermierii moldoveni, similare cu cele aplicate în România.

Una dintre soluțiile analizate este adoptarea unui model de ordonanță similar celui românesc, privind declararea stării de urgență în agricultură.

MAIA mai spune că va reveni în curând cu detalii suplimentare, deoarece orice decizie de acest tip implică colaborarea mai multor instituții, inclusiv Ministerul Justiției, Banca Națională, băncile comerciale și alți creditori.

„Ministrul Vladimir Bolea și Guvernul este conștient de provocările din sectorul agricol și acționează ferm pentru a asigura soluții eficiente în sprijinul fermierilor afectați”, a conchis Ministerul Agriculturii.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Fermierii din raioanele Cahul și Cantemir au amenințat că vor ieși la protest, în timpul apropiat. Aceștia se declară nemulțumiți de măsurile luate de autorități pentru a sprijini agricultorii. Potrivit Asociației „Forța Fermierilor”, cele 100 de milioane de lei alocate de Guvern este o sumă mică și ineficientă. Totodată, Asociația cere din nou instituirea stării de urgență în agricultură.

„Declararea stării de urgență în agricultură este unica măsura care trebuie aplicată urgent pentru a stopa calcularea penalităților de întârziere la datoriile agricultorilor afectați de secetă și temperaturile aride din toată țara”, menționează Asociația „Forța Fermierilor”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Macron îl numește premier pe fostul comisar european Michel Barnier

Emmanuel Macron îl numește premier pe fostul comisar european Michel Barnier La două luni de la alegeri, președintele francez Emmanuel Macron l-a numit joi pe fostul...

Dodon îi răspunde lui Voronin: ‘Orice luptă politică între opoziție o va ajuta pe Maia Sandu’

Dodon îi răspunde lui Voronin: 'Orice luptă politică între opoziție o va ajuta pe Maia Sandu' Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, răspunde...

Militarii încorporați recent în Armata Națională au depus Jurământul Militar

Militarii încorporați recent în Armata Națională au depus Jurământul Militar Soldații încorporați în luna iulie curent în Armata Națională au depus astăzi Jurământul de credință Patriei, se notează într-un...

‘Fast and Green: 1000 km’: Cel mai mare maraton de mașini electrice din Moldova și România

'Fast and Green: 1000 km': Cel mai mare maraton de mașini electrice din Moldova și România Peste 20 de mașini electrice vor porni în această...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.