X

Ministerul american al apărării l-a identificat pe unul dintre soldaţii americani ucişi recent în Afganistan

Ministerul american al apărării l-a identificat sâmbătă pe unul dintre soldaţii ucişi recent în lupte în Afganistan, informează dpa şi mass-media americane, potrivit Agerpres.

James Slape, 23 de ani, din Carolina de Nord, a murit joi în urma unor răni cauzate de un exploziv improvizat în provincia Helmand, potrivit comunicatului emis de minister.

Citește și : Mike Pompeo îşi exprimă speranţa cu privire la un al doilea summit Trump-Kim

Acesta este al optulea militar american ucis în Afganistan în ultimul an, potrivit mass-media locale.

Anul trecut, Statele Unite si-au sporit efectivele din Afganistan cu mii de militari, care participă atât la pregătirea şi consilierea forţelor armate naţionale, cât şi la misiuni antiteroriste împotriva Statului Islamic şi a altor grupuri militante.

Conflictul din Afganistan, marcat de o recrudescenţă a violenţelor în ultimele săptămâni, este pe cale să devină cel mai sângeros din lume în 2018, devansând războiul din Siria, în pofida speranţei într-un dialog cu talibanii.

Citește și : Comisia Europeană avertizează Italia că deficitul bugetar prevăzut constituie o „abatere semnificativă”

Oficial, însă, Washingtonul apreciază că eforturile sale au permis ‘progresul’ spre o soluţionare politică a crizei, potrivit generalului John Nicholson, care a condus forţele NATO în Afganistan până în septembrie. La mijlocul lunii august, generalul american declarase că această ţară se bucură de oportunităţi de pace ‘fără precedent’.

Tags: AfganistanCarolina de NordHelmandministersoldatiStatele Unite
Categorii: Știrile zilei