Ministerul Apărării rus anunţă succese într-o ofensivă în regiunea Doneţk

Publicat:

Ministerul Apărării rus a anunţat joi că forţele sale au înregistrat succese într-o ofensivă în regiunea ucraineană Doneţk, relatează Reuters, citând agenţii de presă ruse.

Potrivit agenţiei RIA, Ministerul Apărării de la Moscova a afirmat că Ucraina a pierdut patru vehicule blindate Stryker, potrivit agerpres.


Citește și : LOVITURĂ de TEATRU! Un general ucrainean a fost condamnat pentru înaltă trădare

Este pentru prima dată când Rusia susţine că a lovit aceste echipamente, livrate Ucrainei de Statele Unite ale Americii, menţionează Reuters.

Totodată, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că armata rusă a avansat pe fronturile din Doneţk şi Harkov, în estul Ucrainei.

“Pe frontul din Doneţk unităţile grupării militare ‘Sud’ (…) au respins patru atacuri ale armatei ucrainene în apropierea localităţilor Zaliznîanske, Staromihailivka şi Krasnohirivka. Grupurile de asalt au realizat acţiuni ofensive de succes şi îşi îmbunătăţesc poziţiile în prima linie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov.

În plus, Konaşenkov a transmis că pe frontul din Kupiansk, din regiunea Harkov, “unităţile grupării ‘Vest’ îşi îmbunătăţesc poziţiile în prima linie cu sprijinul aviaţiei şi al artileriei”.

Potrivit lui Konaşenkov, ucrainenii au pierdut 310 militari în Doneţk, plus un tanc, trei vehicule blindate, nouă maşini şi un obuzier D-20.

Citește și : Șeful Termoelectrica, despre faptul că ar fi omul Kremlinului: Mă face puțin să zâmbesc

În Kupiansk, unde forţele ruse au respins şase atacuri ale armatei ucrainene, Konaşenkov susţine că pierderile ucrainenilor s-au ridicat la 125 de militari, pe lângă două vehicule blindate, două SUV-uri, un mortier autopropulsat Tiulpan, un obuzier M777 şi un obuzier cu autopropulsie M109 Paladin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

VIDEO – Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile

VIDEO - Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile Președintele rus Vladimir Putin a declarat că trupele...

Ucraina a devenit un sac fără fund. Banii merg aproape în totalitate spre armată și tot nu ajung. Se pregătesc creșteri de taxe și...

Ucraina a devenit un sac fără fund. Banii merg aproape în totalitate spre armată și tot nu ajung. Se pregătesc creșteri de taxe și...

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk Rusia a anunţat sâmbătă că forţele sale au cucerit un sat în regiunea Doneţk, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.