X

Ministerul de Externe iranian reiterează că preşedintele Rouhani nu a acceptat demisia lui Zarif

Ministerul de Externe iranian a reiterat marţi că preşedintele Hassan Rouhani nu a acceptat demisia ministrului de externe Mohammad Javad Zarif, respingând informaţii apărute în mass-media, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

“Toate interpretările şi analizele din jurul motivelor aflate în spatele demisiei ministrului de externe Mohammad Javad Zarif, dincolo de ceea ce a postat pe contul său de Instagram nu sunt corecte şi după cum a declarat astăzi şeful de cabinet al preşedintelui Iranului demisia nu a fost acceptată “, a anunţat purtătorul de cuvânt Bahram Qasemi, citat de agenţia de presă iraniană Fars.

Citește și : Guaido ar putea fi arestat la întoarcerea în Venezuela, afirmă Maduro

Mohammad Javad Zarif, artizan al acordului internaţional privind programul nuclear al Republicii Islamice încheiat în 2015, a anunţat luni seară pe Instagram că demisionează din funcţie.

“Îmi cer scuze că nu mai pot continua în funcţie şi pentru toate greşelile în îndeplinirea îndatoririlor mele”, a scris Mohammad Javad Zarif pe reţeaua de socializare.

Adversar politic al ultraconservatorilor iranieni, el a văzut în ultimele luni o intensificare a criticilor la adresa lui după decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a retrage unilateral ţara sa din acordul nuclear.

Citește și : China consideră o ”provocare” trecerea unor nave militare americane prin strâmtoarea Taiwan

Tags: Bahram QasemiHassan RouhaniInstagramIranZarif
Categorii: Sinteze