X

Ministerul de Interne ia în calcul câteva demisii în urma anchetei făcute la Inspectoratul General pentru Migraţie

Ministerul de Interne ia în calcul câteva demisii în urma anchetei făcute la Inspectoratul General pentru Migraţie

Ministerul de Interne ia în calcul câteva demisii în urma anchetei făcute la Inspectoratul General pentru Migraţie. Cercetările au inceput după ce un cetăţean turc a fost ucis în sectorul Râşcani din Chişinău.

Individul era liderul unei grupări criminale și ceruse azil in republica moldova pentru a nu putea fi extrădat in marea britanie. El a fost eliberat din arest dar cererea de extradare nu ar fi fost rezolvata, potrivit tvrmoldova.md.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

În ancheta de serviciu sunt vizaţi mai mulţi angajaţi, inclusiv dintre cei cu funcţii de conducere.

Preşedintele Comisiei parlamentare Securitate Natională, Apărare şi Ordine Publică, Lilian Carp, a declarat că angajații Biroului Migraţie şi Azil și judecătorii au tergiversat extrădarea cetăteanului turc care era dat in urmărire internationala. Acesta a fost împuşcat cu şapte focuri de armă, în timp ce se afla la o terasă din Chişinău. Ucigașul nu a fost prins. ADRIAN EFROS ministrul Afacerilor Interne: „Avem 30 de zile pentru a desfăşura ancheta, acest termen încă nu a expirat şi noi ne dorim o anchetă foarte minuţioasă.

Aastfel încât să venim cu îmbunătăţiri şi să ne asigurăm că în viitor nu vom avea astfel de cazuri. -Se i-au în calcul suspendări, demisii? În urma achetei o să decidem în funcţie de implicarea sau neimplicarea factorului uman în acest proces”.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tags: demisiimigratieMinisterul de Interne
Politică