X

Ministerul german al Economiei: Situaţia pe piaţa gazelor este tensionată, dar securitatea aprovizionării este garantată

Germania a indicat vineri că aprovizionarea cu gaze este asigurată, în pofida deciziei gigantului rus Gazprom de a prelungi oprirea gazoductului Nord Stream, care a sporit temerile privind o penurie de gaze la iarnă, potrivit France Presse, scrie agerpres.

“Situaţia pe piaţa gazelor este tensionată, dar securitatea aprovizionării este garantată”, a afirmat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Economiei într-un comunicat.

Citește și : Un elicopter ONU s-a prăbușit în estul statului Congo; trei răniți

Fără a comenta anunţul Gazprom, purtătoarea de cuvânt a declarat că Germania “văzuse deja lipsa de fiabilitate a Rusiei în cursul ultimelor săptămâni”.

Gazprom a anunţat vineri seara că gazoductul Nord Stream, care urma să fie repus în funcţiune sâmbătă după o perioadă de întreţinere, va fi în cele din urmă oprit “complet” până la repararea unei turbine a acestui gazoduct vital pentru aprovizionarea europenilor.

Într-un comunicat, Gazprom indicase că a descoperit “scurgeri de ulei” în turbină în cursul operaţiunii de mentenanţă şi afirmase că “până la repararea acesteia, transportul de gaze prin Nord Stream este complet suspendat”.

Citește și : Episcopul grec Chrysostomos de Dodoni: ‘O femeie nu este violată fără să vrea’

Gigantul energetic rus nu a precizat cât timp ar putea dura această reparaţie.

Anunţul Gazprom riscă să accentueze îngrijorarea ţărilor europene, care încearcă să evite o criză energetică în iarna care se apropie şi acuză Moscova că utilizează gazele ca armă pentru a se răzbuna pentru sancţiunile occidentale după ofensiva rusă în Ucraina.

Tags: gazegazpromgermaniamoscovaNord Streamsanctiuni
Categorii: DiasporaEconomie