Ministerul Justiţiei din Polonia propune interzicerea totală a adopţiei de copii de către cuplurile homosexuale

Publicat:

Ministerul Justiţiei polonez a propus joi o interzicere totală a adopţiei de copii de către cuplurile homosexuale, informează dpa, potrivit agerpres.  

”Deşi respectăm dreptul oamenilor cu orientare sexuală diferită, trebuie mereu avută în vedere o valoare superioară, care este binele copilului”, indică o declaraţie a ministerului citat.


Citește și : Grecia își redeschide porțile pentru turiști

Noua lege ar urma să umple o lacună juridică, care nu interzice complet adopţia copiilor de către o persoană care se află într-o relaţie cu un partener de acelaşi sex, a declarat ministrul fără portofoliu Michal Wojcik într-o conferinţă de presă.

Deocamdată propunerea legislativă nu a fost trimisă parlamentului de la Varşovia.

Polonia nu recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi nici parteneriatele civile între acestea, iar Constituţia poloneză defineşte căsătoria drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Propunerea reflectă opiniile celei mai mari părţi a societăţii poloneze, a afirmat ministrul justiţiei Zbigniew Ziobro.

Citește și : Ungaria face publice contractele pentru vaccinuri și provoacă UE să facă la fel

Potrivit unui sondaj realizat în 2019 de institutul IBRiS, la solicitarea cotidianului Rzeczpospolita, peste 70% dintre polonezi se opun adopţiei copiilor de către cuplurile de acelaşi sex, doar 16% dintre polonezi fiind de acord cu acest tip de adopţii.

Ministrul Zbigniew Ziobro este un reprezentant al aripii dure a majorităţii guvernamentale, susţinând printre altele retragerea Poloniei din Convenţia de la Istanbul privind violenţa domestică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.