Ministerul Justiției va analiza hotărârea Judecătoriei Chișinău în privința lui Oleg Melniciuc

Publicat:

Ministerul Justiției va analiza hotărârea Judecătoriei Chișinău în privința lui Oleg Melniciuc prin care s-a dispus încasarea sumei de 500.000 de lei drept prejudiciu moral și 5.100 de lei – cheltuieli pentru asistență juridică. Prin urmare, ministerul precizează că o va contesta la Curtea de Apel Chișinău.

Totodată, Ministerul Justiției menționează că hotărârea se referă la fapte dintr-un alt dosar și nu la cel de îmbogățire ilicită, așa cum s-a vehiculat.


Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

„La baza adoptării hotărârii menționate se află o cauză penală inițiată pe data de 11 august 2017 de către procurorul general, urmare a unui denunț de trafic de influență”, se arată într-un comunicat.

Pe data de 22 ianuarie 2020, prin ordonanţa procurorului în Procuratura Anticorupţie, s-a dispus scoaterea lui Oleg Melniciuc de sub urmărire penală pe motiv că nu au fost întrunite elementele infracțiunii de trafic de influență, iar procesul penal a fost clasat.

În consecință, Oleg Melniciuc a înaintat o cerere de chemare în judecată împotriva Ministerului Justiției, intervenient accesoriu Procuratura Generală şi Consiliul Superior al Magistraturii, privind modul de reparare a prejudiciului cauzat prin acțiunile ilicite ale organelor de urmărire penală, ale procuraturii şi ale instanţelor judecătoreşti, iar instanța de judecată a admis integral cererea.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Oleg Melniciuc este condamnat, în prima instanţă, la șapte ani cu executare pentru îmbogăţire ilicită. Sentinţa de condamnare a lui Melniciuc a fost pronunţată de Judecătoria Anenii Noi, oficiul Varniţa, la 3 septembrie 2021, la patru ani după ce a fost pornit dosarul pentru îmbogăţire ilicită.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Blindate pe drumurile naționale. Mascații de la FULGER se antrenează

Blindate pe drumurile naționale. Mascații de la FULGER se antrenează Blindate și altă tehnică militară s-ar putea deplasa pe drumurile naționale pe parcursul zilelor de...

METEO// Vremea se răcește și rămâne instabilă

METEO// Vremea se răcește și rămâne instabilă Vremea  se menține instabilă astăzi, iar regimul termic va indica o ușoară scădere. Citește și: Beat, fără cască și...

Moartea unui pasager într-un tren din Tokyo a trecut neobservată 12 ore; garnitura a parcurs 652 km

Moartea unui pasager într-un tren din Tokyo a trecut neobservată 12 ore; garnitura a parcurs 652 km Decesul unui japonez, într-un tren din regiunea Tokyo,...

Evenimentele Zilei de 3 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 3 iulie în Istorie 3 iulie este a 184-a zi a calendarului gregorian și a 185-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.