X

Ministerul Justiției va plăti peste 100.000 euro unor avocați

Ministerul Justiției va plăti peste 100.000 euro unor avocați

Ministerul Justiției va plăti 105.570 euro Biroului Asociat de Avocați ”Buruiana & Partners” (Republica Moldova) în parteneriat cu avocatul ”Renaud de L’Aigle” (Franţa), pentru reprezentarea intereselor statului în faţa instanţelor judecătoreşti din Republica Franceză într-o cauză penală în privinţa unor cetăţeni ai Republicii Moldova.

Citeşte şi: Erdogan ameninţă Israelul cu intervenţia militară – Stiripesurse.md

Avocații au câștigat un concurs lansat de autorități în luna aprilie după ce pe teritoriul Republicii Franceze a fost iniţiată o procedură judiciară penală de catre Parchetul Naţional Financiar în privinţa unor cetăteni ai Republicii Moldova. În acest sens, prin ordonanţa de autorizare, instanţa de judecată franceză a aplicat sechestru penal în privinţa unui imobil ce se află pe teritoriul Republicii Franceze, scrie Zugo.md.

Ministerul Justiției va plăti peste 100.000 euro unor avocați

Astfel, conform Codului de procedura penala al Republicii Franceze a fost solicitată atragerea statului Republica Moldova în calitate de parte civilă în dosarul respectiv, care a fost acceptată de instanţa de judecată franceză. Calitatea Republicii Moldova de parte civilă a fost solicitată în contextul în care se prezumă că bunul sechestrat a fost achiziţionat cu surse financiare obţinute din infracţiunile de corupţie si spălare de bani în proporţii deosebit de mari comise pe teritoriul Republicii Moldova de catre cetaţeni ai Republicii Moldova şi prin care a fost prejudiciat bugetul de stat.

Tags: avocatiministerul justitiei
Justiţie