X

Ministerul Mediului, despre peștii morți din raionul Dubăsari: Ar putea fi o deversare de substanțe chimice

Ministerul Mediului s-a autosesizat pe marginea peștilor morți din raionul Dubăsari. Chișinăul susține că Inspectoratul pentru Protecția Mediului, prin intermediul Biroului politici de reintegrare, „face eforturi pentru a ieși la fața locului și pentru a lua probe”. Precizările au fost făcute pe 12 septembrie de secretarul de stat al Ministerului Mediului, Grigore Stratulat.

„Ministerul Mediului s-a autosesizat pe marginea acestui subiect. Am informat Inspectoratul pentru Protecția Mediului despre acest fapt care, la rândul lui, prin intermediul Biroului politici de reintegrare, pentru că locația este în afara zonei controlate de administrația constituțională, face eforturi pentru a ieși la fața locului, pentru a lua probe și a vedea care este cauza acestui eveniment”, a menționat Stratulat.

Citeşte şi: Autorităţile ruse au extrădat doi moldoveni aflați în căutare internațională

„Deci se presupune, într-adevăr din reportaj, l-am văzut și eu aseară, că ar putea fi o deversare de substanțe chimice sau este din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă și a lipsei de precipitații.

Iată la aceste întrebări, Inspectoratul pentru Protecția Mediului va veni cu răspunsuri. La momentul când noi vom obține un raport în acest sens, o să-l distribuim”, a adăugat secretarul de stat al Ministerului Mediului.

De precizat că, în ajun, pe rețelele sociale au apărut imagini cu diverse specii de pești morți pe malul lacului de acumulare din satul Goian, la rezervația științifică „Iagorlâc” din Dubăsari. Ar fi murit atât pești juvenili, cât și adulți.

Ecologiștii cred că sursa otrăvirii sunt niște substanțe chimice, care ar proveni din Ucraina.

Citește și : Spînu: R. Moldova trebuie să fie conectată mai mult la infrastructura rutieră și feroviară a României

Tags: chisinauDubăsaripestiprotecţia mediului
Categorii: SocialȘtirile zilei