Ministerul Muncii din Atena a fost asaltat de protestatarii anti-austeritate

Publicat:

Demonstranţi greci au luat cu asalt marţi Ministerul Muncii din Atena, unii ajungând până în biroul ministrului, protestând împotriva unor măsuri de a restrânge dreptul la grevă, o condiţie stabilită de creditorii internaţionali în schimbul fondurilor de salvare, relatează Reuters.

Atena urmează să introducă o legislaţie ce ar putea limita frecvenţa grevelor în ţară, înfuriind sindicatele care consideră acest drept sacrosanct, potrivit agerpres .


Folosind răngi, aproximativ 500 de demonstranţi din grupul PAME afiliat comuniştilor greci au deschis grilajele metalice ale Ministerului Muncii din centrul Atenei, urcând până la al optulea etaj, unde aproximativ 50 dintre ei s-au trezit faţă în faţă cu ministrul muncii Effie Achtsioglou.

Citește și : Oficialii celor două Corei au bătut palma. Ce s-a stabilit pentru Jocurile Olimpice de Iarnă?

Achtsioglou, în vârsta de 32 de ani, este o fermă adeptă a stângii în guvernul prim-ministrului Alexis Tsipras.

Vizibil perturbată, Achtsioglou a rămas tăcută în timp ce demonstranţii îi strigau “ruşine” în legătură cu legislaţia ce urmează să ajungă în parlament în această săptămână.

“Luaţi-o înapoi”, au strigat ei. “Nu o voi lua înapoi”, a răspuns ea.

Anterior, aproximativ 500 de protestatari s-au adunat în faţa ministerului purtând un banner pe care se putea citi “Ministerul UE şi al FMI!” şi scandând “Nu vom ceda în faţa plutocraţiei!”.

Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional au ajutat Grecia să nu intre în faliment din cauza datoriilor, dar au cerut în schimb o austeritate severă. O parte din măsuri au constat în modificări ale legislaţiei muncii.

Guvernul de stânga al Greciei urma să prezinte marţi parlamentului un proiect de lege asupra unor reforme legate de planul de salvare.

Parlamentarii urmează să voteze reformele înainte de o reuniune a miniştrilor de finanţe din zona euro pe 22 ianuarie, care va evalua progresele ţării în cadrul revizuirii planului de salvare de către creditori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A fost semnat contractul de construcție a primului pod nou peste Prut la Ungheni

A fost semnat contractul de construcție a primului pod nou peste Prut la Ungheni Contractul de proiectare și construcție a primului pod nou peste Prut...

Româncă UCISĂ în Italia! Criminalul are doar 17 ani

Româncă UCISĂ în Italia! Criminalul are doar 17 ani Un tânăr de 17 ani a fost arestat pentru uciderea unei femei de 42 de ani,...

Maia Sandu îşi petrece weekendul în nordul Italiei

Maia Sandu îşi petrece weekendul în nordul Italiei Candidatul PAS la prezidențiale, Maia Sandu, își începe azi un mic turneu electoral prin nordul Italiei. În...

O moldoveancă a fost arestată în Rusia pentru proxenetism

O moldoveancă a fost arestată în Rusia pentru proxenetism O femeie de 41 din R.Moldova a fost reținută în regiunea Leningrad din Rusia, fiind învinuită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.