X

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a primit trei autovehicule procurate cu sprijinul UE

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a primit trei autovehicule procurate cu sprijinul UE

Trei autovehicule procurate cu sprijinul Uniunii Europene au fost donate astăzi, Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit ministerului, cele 3 mașini donate, în valoare de 1,15 milioane lei, vor fi utilizate pentru extinderea echipelor mobile din cadrul Structurilor Teritoriale de Asistență Socială subordonate ATAS Nord, potrivit voceabasarabiei.md.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

„La începutul anului 2024, Serviciul «Echipa Mobilă» exista în doar 15 raioane din 33, noi ne dorim să aducem acest serviciu în fiecare raion și să putem oferi asistența necesară tuturor cetățenilor din orice localitate din țară. Această donație generoasă va contribui la realizarea acestui obiectiv, pentru a oferi mai multă protecție socială oamenilor din Briceni, Ocnița și Rîșcani”, a menționat Alexei Buzu, ministrul muncii și protecției sociale.

„Echipa Mobilă” este un serviciu social specializat, destinat persoanelor cu dizabilităţi, care oferă asistenţă socială şi suport la domiciliul beneficiarilor, în baza nevoilor identificate ale acestora, precum şi consiliere şi suport persoanelor implicate în procesul de incluziune a acestora. Echipele mobile, de regulă, acordă, la domiciliul beneficiarilor, asistență socială, psihologică și de reabilitare medicală, pentru a facilita, astfel, independența și integrarea socială. Echipele includ, după necesitate, psihologi, asistenți sociali, kinetoterapeuți și logopezi.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Menționăm că autovehiculele au fost procurate cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului „Moldova Assist: îmbunătățirea accesului la servicii publice de calitate și a coeziunii sociale”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de People in Need Moldova.

Tags: autovehiculeMoldovaUE
Social