X

Ministerul Sănătății a procurat 200.000 de doze de vaccin antigripal

Ministerul Sănătății a procurat 200.000 de doze de vaccin antigripal

Ministerul Sănătății informează că Moldova a recepționat un lot de 200.000 de doze de vaccin antigripal, procurat din sursele Fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Compoziția vaccinului corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Vaccinul a fost stocat în condiții sigure cu respectarea cerințelor de stocare în cadrul Depozitului Național de Vaccinuri ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, transmite Știri.md.

Citeşte şi: CUTREMUR în guvernul ucrainean! Şase miniştri adjuncţi ai apărării au fost DEMIŞI – Stiripesurse.md

Lotul de vaccin urmează să fie distribuit, conform planurilor existente de imunizare, în instituțiile medico-sanitare din țară pentru vaccinarea contingentelor profesionale și a grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire la gripă, în mod prioritar, a persoanelor cu maladii cronice și imunitate compromisă, a vârstnicilor, gravidelor, lucrătorilor medicali și angajaților structurilor de forță.

Ministerul Sănătății a procurat 200.000 de doze de vaccin antigripal

Vaccinarea contra gripei poate fi efectuată concomitent cu vaccinarea anti-COVID-19.

„Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cauzate de gripă. Vaccinarea contra gripei contribuie la reducerea riscului de dezvoltare a formelor severe de boală, prevenirea complicațiilor, spitalizării și deceselor cauzate de gripă”, anunță Ministerul Sănătății.

Tags: Ministerul Sănătăţiivaccin antigripal
Categorii: SănătateȘtirile zilei