X

Ministra de externe nord-coreeană ajunge în Rusia

Ministra de externe nord-coreeană ajunge în Rusia

Şefa diplomaţiei nord-coreene, Choe Son Hui, a plecat spre Rusia pentru a participa la cel de-al patrulea Forum al femeilor eurasiatice şi la Forumul femeilor din ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud, Egipt, Etiopia, Iran şi Emiratele Arabe Unite) de la Sankt Petersburg, a anunţat luni ambasada Rusiei în Coreea de Nord, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

“Ambasadorul rus (Aleksandr Ivanovici) Maţegora a condus-o pe titulara Ministerului de Externe nord-coreean Choe Son Hui la aeroportul internaţional din Phenian”, a indicat misiunea diplomatică rusă într-o postare pe reţeaua de socializare Vkontakte (Facebookul rusesc), în care precizează – potrivit media ruse – că ministrul nord-coreean de externe a zburat spre Vladivostok, de unde se va îmbarca spre Sankt Petersburg.

Citeşte şi: Trump scapă unei alte presupuse tentative de asasinat – Stiripesurse.md

Potrivit ambasadei, şefa diplomaţiei nord-coreene va participe la cele două evenimente, preconizate să aibă loc între 18 şi 20 septembrie, la care va susţine câte un discurs.

Ministra de externe nord-coreeană ajunge în Rusia

Valentina Matvienko, preşedinta Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului federal rus), a declarat în iunie – referindu-se la cele două evenimente ca la unul singur – că la forum sunt aşteptate delegaţii din aproape 100 de ţări.

“Vom depune eforturi să asigurăm o reprezentare străină record în întreaga istorie a Forumului”, afirmase Matvienko în iunie, potrivit unei transcrieri de pe site-ul web al Consiliului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat la precedentele reuniuni ale forumului respectiv, dar Kremlinul nu a anunţat încă participarea sa la evenimentul din acest an.

Ministra de externe nord-coreeană ajunge în Rusia

Relaţiile cordiale între cele două ţări au atins un nou nivel în acest an, după ce Vladimir Putin a semnat un acord cu liderul nord-coreean Kim Jong Un – conţinând între altele şi angajamentul privind apărarea reciprocă – în timpul unei vizite efectuate la Phenian.

SUA şi aliaţii lor au acuzat Coreea de Nord că ajută Rusia prin furnizarea de arme pentru războiul Moscovei în Ucraina în schimbul unei asistenţe economice şi militare. Kremlinul şi Phenianul au negat însă aceste acuzaţii.

Tags: BRICSChoe Son-huiCoreea de NordmoscovaPhenianrusiaSankt Petersburg
Externe