X

Ministra Finanțelor: Antreprenorii sunt motorul economiei naționale

Ministra Finanțelor: Antreprenorii sunt motorul economiei naționale

Antreprenorii sunt motorul economiei naționale, iar Ministerul Finanțelor depune eforturi pentru a crea un climat de afaceri stabil și un cadru legislativ previzibil pentru mediul de afaceri. Ministra Finanțelor a făcut această declarație în cadrul Moldova Business Week, vorbind în calitate de invitat la panelul guvernamental „Climatul de afaceri din Moldova”.

Ea a subliniat că este foarte important să se creeze un mediu care susține și stimulează antreprenoriatul, simplificând activitatea acestuia și eliminând barierele birocratice. În discursul său, ministrul Finanțelor a subliniat importanța unui climat de afaceri stabil și a unui cadru legislativ previzibil pentru mediul de afaceri, potrivit infomarket.md.

Citește și: La scrutinele din 20 octombrie, peste hotare vor fi deschise 234 de secții de vot

Victoria Belous a vorbit despre măsurile propuse pentru anul 2025 menite să sprijine mediul de afaceri și să îmbunătățească condițiile fiscale și vamale. De asemenea, ministrul de finanțe a subliniat importanța automatizării proceselor vamale pentru a reduce subiectivitatea și riscurile.

În același timp, ea a subliniat că prioritatea Ministerului de Finanțe este îndeplinirea voluntară a obligațiilor fiscale de către contribuabili, mai degrabă decât controlul excesiv. „Inițiem un proces de comunicare constantă pentru a asigura predictibilitatea și transparența în ceea ce privește noile aspecte ale politicii fiscale.

Mediul de afaceri este motorul acestei economii, iar sprijinul nostru este foarte important”, a adăugat Victoria Belous. Moldova Business Week, un eveniment dedicat promovării investițiilor și antreprenoriatului, a reunit oameni de afaceri, investitori și experți, creând o platformă pentru un dialog constructiv privind viitorul economic al Moldovei.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Tags: antreprenoriVictoria Belous
Economie