Ministra Nemerenco le mulțumește procurorilor pentru descinderile de la spitalul din Orhei

Publicat:

Ministra Nemerenco le mulțumește procurorilor pentru descinderile de la spitalul din Orhei

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, le mulțumește procurorilor de la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru decsinderile, din această dimineață, de la Spitalul raional Orhie.

Citește și: Anunț de ultimă oră! Ion Ceban nu va candida pentru funcția de șef al statului


„Am transmis nenumărate mesaje anticorupție pentru lucrătorii sistemului medical. Mulți s-au făcut a nu le auzi și și-au continuat „munca asiduă” la creșterea veniturilor personale din contul durerii și problemelor oamenilor. Pentru ei vor fi aplicate soluții de șok și mulțumim colegilor de la CNA, care în ultimul timp sunt foarte buni pe domeniul sănătate, ajutându-ne la consolidarea capacităților sistemului de sănătate și transformarea lui în unul integru. Unii care au fost astăzi scuturați la SR Orhei, nu cedează visului de a ajunge iar în fotolii de director. Le-aș recomanda să-și dea demisia singuri, să ne ușureze munca”, scrie Nemerenco într-un mesaj pe pagina sa de socializare.

Ministra precizează că, în continuare „dezideratul ministerului rămâne toleranță zero față de corupție” și le recomandă cadrelor corupte să înceteze să „mai bage mâna în buzunarele cetățenilor”.

„Plecați din sistem dacă suferiți de cleptomanie. Nu distrugeți imaginea atâtor buni, minunați profesioniști care muncesc cu dăruire în sistem”, mai scrie ministra.

Precizăm că, în această dimineață,  ofițerii CNA au descins în biroul unei șefe de secție și a unui medic narcolog de la Spitalul raional din Orhei într-un dosar de corupție sistemică.

Potrivit procurorilor, șefa secției consultative și un medic narcolog sunt cercetați în cel puțin 15 episoade de corupție sistemică, manifestată prin pretinderea și primirea mijloacelor financiare ce nu li se cuvin pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit probelor acumulate, bănuiții ar fi intervenit, contra unor sume ilicite care variau între 800 și 1500 de lei,  pentru a grăbi procesul de eliberare a adeverințelor medicale a conducătorilor de vehicule și candidaților pentru obținerea permisului de conducere, precum și altor tipuri de certificate medicale fără prezența fizică a solicitantului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Roger Waters lucrează la un nou album şi respinge o posibilă reuniune a formaţiei Pink Floyd

Roger Waters lucrează la un nou album şi respinge o posibilă reuniune a formaţiei Pink Floyd Muzicianul britanic a respins ideea unei posibile reuniuni a...

Instanța supremă din Japonia consideră că sterilizarea forțată este neconstituțională

Instanța supremă din Japonia consideră că sterilizarea forțată este neconstituțională Instanța supremă din Japonia a decis că sterilizarea forțată este neconstituțională. Decizia a fost anunțată...

‘Beetlejuice Beetlejuice’ va deschise Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2024

'Beetlejuice Beetlejuice' va deschise Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2024 "Beetlejuice Beetlejuice", mult aşteptata continuare a comediei horror cu accente fantasy a regizorului...

Șase hoteluri din New York oferă transferuri gratuite de la aeroport cu elicopterul

Șase hoteluri din New York oferă transferuri gratuite de la aeroport cu elicopterul Șase hoteluri din New York oferă transferuri gratuite cu elicopterul de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.