Ministra Nemerenco promite că nu va da afară niciun doctor

Publicat:

Ministra Nemerenco promite că nu va da afară niciun doctor

În contextul Hotărârii Guvernului care stabilește fuziunea Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă” cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, promite că niciun doctor nu va fi dat afară.

Citește și: Spînu către Ceban: „iar a încput să niorlăie”


„Absolut tot personalul se va regăsi în noua structură și nu îi paște niciun pericol”, a precizat ministra în cadrul ședinței Guvernului.

Referindu-se la protestele cadrelor medicale, ministra de profil a considerat că doctorii sunt „manipulați politic”.

„Din păcate colectivele au fost folosite de unii actori politici, cu presiuni din partea administrației”, a considerat Nemerenco.

Ministra Nemerenco promite că nu va da afară niciun doctor

În ceea ce privește necesitatea reorganizării, ministra Sănătății spune că acest lucru va crește calitatea serviciilor medicale acordate în cadrul celor două instituții spitalicești.

„Nu mă voi referi la ineficiența procesului de administrare. Investițiile și restructurările sunt esențiale. Țara nu-și poate permite să nu aibă un spital de boli infecțioase care să nu aibă secție de terapie intensivă, să nu aibă o secție de pediatrie, fără un laborator modern, și multe-multe altele. Vreau să menționez că în perioada pandemică toți pacienții au fost transferați către alte spitale”, a precizat Nemerenco.

Cât ține de informațiile care se vehiculează precum că ținta ar fi terenul din centrul Chișinăului, unde se află Spitalul „Toma Ciorbă” și că edificiile care-i aparțin ar urma să fie demolate, au fost negate de ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

„Toate zvonurile despre demolarea Spitalului „Toma Ciorbă” sunt  neîntemeiate, iar scopul acestora este de a împiedica reforma”, a precizat Prodan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

VIDEO – Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile

VIDEO - Putin face dezvăluiri în premieră: De ce nu a mai cucerit Kievul în 3 zile Președintele rus Vladimir Putin a declarat că trupele...

Tragedie la Turul Austriei: ciclist în vârstă de 25 de ani a murit în timpul cursei

Tragedie la Turul Austriei: ciclist în vârstă de 25 de ani a murit în timpul cursei Ciclistul norvegian Andre Drege a murit sâmbătă, în timpul...

Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei;14 morţi

Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei;14 morţi Un grav accident rutier a avut loc în nord-vestul Ucrainei şi s-a soldat cu moartea a 14 persoane,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.