Ministra Sănătății admite că ar putea să-i „fie rușine”

Publicat:

Ministra Sănătății admite că ar putea să-i „fie rușine”

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, admite că ar putea să-i „fie rușine” pentru protestele organizate de doctorii celor două spitale, care ar urma să fuzioneze, dar nu pentru că ultimii ar avea dreptate.

„S-ar putea să-mi fie rușine pentru marșul împotriva așa-zisei privatizări născocite a terenului Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă””, a scris ministra de profil pe pagina sa de socializare.


Citește și: Sistemul medical din Moldova riscă să rămână fără doctori

Nemerenco, însă, se declară absolut rușinată  „pentru condițiile în care personalul medical al acestui spital activează și care le și oferă pacienților.

„Pacienților, care plătesc și întrețin acest sistem cu tot cu spitalele sale, multe din ele sub orice critică”, mai scrie ministra.

Întru confirmarea poziției sale, șefa de la Sănătate a publicat mai multe poze, care indică asupra condițiilor depășite din interiorul Spitalului „Toma Ciorbă”.

„Toate sunt despre medicina modernă pe care mă asigurau profesorii de acolo că o fac. Alte poze nu plasez, ar putea să vă afecteze”, mai scrie Nemerenco.

Precizăm că mai mulți medici de la Spitalul Clinic Republican de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Spitalul Dermatologic și Maladii Comunicabile nu acceptă fuziunea celor două instituții sanitare, propusă de Guvern în scopul eficientizării economice.

Angajații din cadrul celor două instituții sanitare cer anularea proiectului și nu exclud chiar o grevă generală. În după-amiaza zilei de marți, 12  decembrie, un grup de medici au protestat în fața Guvernului. 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina

Mesaj de alertă în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina Autoritățile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în județul Tulcea, fiind vizate localitățile...

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit un sat în regiunea Doneţk Rusia a anunţat sâmbătă că forţele sale au cucerit un sat în regiunea Doneţk, în...

SUA evită să se angajeze în privinţa aderării ‘ireversibile’ a Ucrainei la NATO

SUA evită să se angajeze în privinţa aderării 'ireversibile' a Ucrainei la NATO Statele Unite ale Americii au promis vineri că summitul NATO de...

Zelenski: Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război

Zelenski: Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război Ucraina a adus acasă 3.310 de prizonieri de război în 53 de schimburi de prizonieri,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.