X

Ministra Sănătății cere pedepse mai dure pentru pacienții care agresează personalul medical

Ministra Sănătății cere pedepse mai dure pentru pacienții care agresează personalul medical

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, consideră că sancțiunile pentru pacienții care agresează personalul medical ar trebui înăsprite. Aceasta a declarat că, pe lângă muncă în folosul societății, ar trebui introduse și pedepse cu închisoare. Precizările au fost făcute în cadrul unor declarații de presă din 24 iulie, în contextul ultimelor două cazuri când echipe medicale de pe ambulanță au fost bătute de pacienții care au cerut ajutor. 

Cred că ar fi foarte bine să se termine un așa caz nu doar cu muncă în folosul societății, care, de asemenea, este în acest articol inclusă, dar și cu vreun an-doi de închisoare. Și poate ar fi o lecție bună pentru întreaga societate ca să nu se mai întâmple așa lucruri”, a declarat ministra Sănătății, potrivit newsmaker.md.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Ala Nemerenco a precizat că situațiile de agresiune împotriva lucrătorilor din domeniul medical sunt mai des întâlnite în cazul medicilor de pe ambulanță. Ministra a accentuat că aceste incidente sunt inacceptabile, în contextul în care personalul medical se află în serviciul societății și are drept scop salvarea pacienților.

De la începutul lunii iulie, au fost înregistrate două cazuri de agresiune asupra medicilor. În data de 8 iulie, o asistentă medicală de pe ambulanță a fost atacată de un pacient în satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Aceasta a fost internată cu traumă cranio-cerebrală închisă, comoție cerebrală și fractura oaselor nazale. Iar pe 14 iulie, un tânăr de 26 de ani, împreună cu amicul de pahar, au bătut o echipă medicală în localitatea Nișcani din raionul Călărași. O persoană a fost spitalizată, iar alte două au primit îngrijiri medicale, după care au fost externate.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Tags: Ala Nemerencoinchisoareministra Sănătațiipacienti
Politică