X

Miniștrii apărării din Egipt și Israel discută despre incidentul de la graniță soldat cu 4 morți

Ministrul egiptean al apărării Mohamed Zaki a prezentat sâmbătă condoleanțe omologului său israelian în urma unui incident armat care s-a soldat cu moartea a trei soldați israelieni și a unui ofițer de securitate egiptean, a anunțat armata egipteană, citată de Reuters , informează mediafax.

În cadrul unei convorbiri telefonice, miniștrii au discutat despre luarea măsurilor necesare pentru a preveni repetarea incidentelor la graniță, se arată într-un comunicat al armatei.

Citește și : 45 de saci cu rămășițe umane au fost găsiți într-un defileu din centrul Mexicului

Trei soldați israelieni și un ofițer de securitate egiptean au fost uciși sâmbătă în apropierea graniței dintre cele două țări, au anunțat Israelul și Egiptul, într-un incident ale cărui detalii au rămas neclare.

Cele două țări au anunțat că investighează în comun acest caz.

Armata israeliană a declarat că un polițist egiptean a împușcat doi dintre soldații săi care asigurau securitatea unui post militar la granița egipteană, sâmbătă dimineața, după ce forțele israeliene au reușit să oprească o tentativă de contrabandă în timpul nopții.

Conform aceleiași surse, ofițerul egiptean și un al treilea soldat israelian au fost uciși câteva ore mai târziu într-o confruntare în interiorul teritoriului israelian.

Citește și : Directorul CIA a efectuat o vizită secretă în China în luna mai, în efortul de reducere a tensiunilor

La rândul său, armata egipteană a declarat că cei trei israelieni și un membru al personalului de securitate egiptean au fost uciși într-un schimb de focuri în timp ce ofițerul de securitate egiptean urmărea contrabandiști peste graniță.

Tags: egiptgranitaisraelMohamed Zaki
Categorii: Sinteze