Miniştrii apărării turc, britanic şi italian discută la Istanbul despre Ucraina şi relaţiile de securitate

Publicat:

Miniştrii apărării ai Turciei, Marii Britanii şi Italiei se întâlnesc vineri la Istanbul pentru a discuta despre invazia Rusiei în Ucraina şi relaţiile de securitate între cei trei aliaţi din cadrul NATO, a comunicat Ministerul Apărării de la Ankara, potrivit Reuters şi agerpres.

Ministrul britanic Ben Wallace şi cel italian Lorenzo Guerini se vor deplasa la Istanbul la invitaţia omologului lor turc Hulusi Akar.


Citeşte şi: UE propune 500 de milioane de euro în plus pentru a finanţa arme pentru Ucraina – Black News

‘La reuniune, la care va avea loc un schimb de vederi cu privire la apărare şi la relaţiile de securitate între state şi la probleme regionale, se aşteaptă să fie discutate de asemenea evoluţiile din Ucraina’, a indicat ministerul turc.

Turcia are frontiere maritime şi relaţii bune atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia şi şi-a asumat un rol de mediator în conflict, găzduind negocieri între cei doi miniştri de externe şi lucrând la aranjarea unei întâlniri între preşedintele rus Vladimir Putin şi cel ucrainean Volodimir Zelenski.

Citește și: Patru soldaţi americani răniţi în nord-estul Siriei – Black News

Turcia şi Italia şi-au crescut de asemenea angajamentul după summitul NATO de luna trecută, la care liderii Turciei, Italiei şi Franţei au discutat căi de relansare a proiectului sistemului de apărare aeriană SAMP-T de către consorţiul franco-italian Eurosam.

Joi, şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu, a declarat că a discutat, cu prilejul unei reuniuni NATO la Bruxelles, despre proiectul avionului de luptă TF-X cu omoloaga sa britanică Liz Truss. Proiectul este blocat din cauza unor probleme cu Rolls Royce cu privire la motoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Stoltenberg: Este ‘extrem de important’ ca SUA să-şi menţină sprijinul pentru Ucraina

Stoltenberg: Este 'extrem de important' ca SUA să-şi menţină sprijinul pentru Ucraina Este "extrem de important" ca SUA să-şi menţină sprijinul pentru Ucraina în războiul...

Zelenski, la summitul CPE: Putin a eşuat în încercarea sa de a diviza Europa

Zelenski, la summitul CPE: Putin a eşuat în încercarea sa de a diviza Europa Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pledat joi pentru ca europenii să...

Stoltenberg: Comandamentul NATO pentru sprijinirea Ucrainei va fi operaţional în septembrie

Stoltenberg: Comandamentul NATO pentru sprijinirea Ucrainei va fi operaţional în septembrie Un comandament NATO pentru coordonarea sprijinului pentru Ucraina va fi operaţional în Germania din...

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a sosit în Marea Britanie pentru summitul Comunității...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.