X

Miniştrii de externe din Afganistan, Pakistan şi Turcia se întâlnesc la Istanbul

Miniştrii de externe din Afganistan, Pakistan şi Turcia vor avea vineri discuţii la Istanbul, a anunţat joi diplomaţia turcă, după ce o conferinţă mai amplă dedicată procesului de pace în Afganistan a fost amânată din cauza refuzului talibanilor de a participa, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Conferinţa de pace urma să aibă loc în Turcia la 24 aprilie pentru accelerarea unui acord între talibani şi guvernul afgan în lumina anunţului Washingtonului conform căruia trupele străine se vor retrage până la data de 11 septembrie.

Citeşte şi: Armata israeliană a BOMBARDAT Siria – Black News

Nu a fost stabilită o nouă dată pentru aceste discuţii.

Ministerul de Externe de la Ankara a transmis că întâlnirea trilaterală de vineri va aborda ‘recentele evoluţii în ce priveşte procesul de pace afgan, cooperarea în domeniile securităţii, energiei, conectivităţii şi migraţiei ilegale’.

Citeşte şi: India, ţara cu cele mai multe infectări zilnice la nivel mondial – Black News

Luni, Pakistanul i-a îndemnat pe talibani să rămână implicaţi în procesul de pace afgan, după ce gruparea insurgentă a anunţat că nu va participa la summituri până la retragerea forţelor străine.

Decizia a fost luată după ce Statele Unite au declarat săptămâna trecută că îşi vor retrage toate trupele din Afganistan până la data de 11 septembrie, mai târziu decât termenul de 1 mai stabilit de fosta administraţie.

Tags: AfganistanankaraIstanbulpacepakistantalibaniturcia
Categorii: Știrile zilei