Miniștrii de externe din Rusia, China și India și-au AMÂNAT videoconferința

Publicat:

Conferinţa video dintre miniştrii de externe ai Rusiei, Chinei şi Indiei, ce era programată pentru 23 iunie, a fost amânată pentru o dată ulterioră, informează RIA Novosti, care citează o sursă din cadrul Ministerului de Externe al Indiei, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Sursa citată a făcut acest anunţ pe fondul tensiunilor dintre China şi India, însă nu a precizat data la care a fost amânată conferinţa în cadrul căreia urma să se discute despre răspunsul la pandemia globală de coronavirus.


Citeşte şi: Trump este atacat din sânul propriei sale familii: Nepoata sa dezvăluie cele mai ascunse secrete

Cel puţin trei soldaţi indieni au fost ucişi într-o ‘confruntare violentă’ cu armata chineză la frontiera disputată din Ladakh (nordul Indiei), sursă de vii tensiuni militare din luna mai între cei doi giganţi asiatici.

La începutul lunii mai, militari indieni şi chinezi s-au implicat în confruntări cu pumni, pietre şi bastoane în regiunea Sikkim, din estul Indiei. Ciocnirile s-au soldat cu mai mulţi răniţi.

Citeşte şi: Turcia reacţionează vehement la criticile Franţei

Trupele chineze avansaseră de asemenea în zone considerate de India ca situate pe teritoriul Ladakh, ceea ce a determinat guvernul de la New Delhi să trimită întăriri în regiune.

India şi China au mai multe litigii teritoriale ce datează de multă vreme, în sectoarele Ladakh şi Arunachal Pradesh (est). Cel mai recent conflict deschis între cele mai populate două ţări de pe planetă a fost războiul-fulger din 1962 din Himalaya, când trupele indiene au fost înfrânte rapid de armata chineză.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.