Miniştrii de externe din UE spun că negocierile post-Brexit vor fi foarte dificile

Publicat:

Miniştrii de externe sau ai afacerilor europene din statele membre ale Uniunii Europene au atras marţi atenţia că viitoarele negocieri comerciale cu Marea Britanie după Brexit vor fi o provocare, înaintea unei reuniuni la Bruxelles în cadrul căreia ar urma să fie adoptat mandatul blocului comunitar pentru aceste discuţii cu Londra, relatează DPA, potrivit agerpres.

“Am lăsat în urmă negocieri foarte dificile”, a declarat secretarul de stat german pentru afaceri europene, Michael Roth, în legătură cu discuţiile dintre UE şi Londra asupra Brexit-ului.


Citeşte şi: Franţa ajută cu 90 de milioane de euro viitoarea Academie a OMS

“Dar acum va fi din nou foarte dificil”, a atras el atenţia, adăugând că garanţiile pentru menţinerea unor standarde egale sunt “esenţiale” pentru Germania.

Negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, are o sarcină “dificilă”, a afirmat şi ministrul francez pentru afaceri europene, Amelie de Montchalin.

“În primul rând, mai degrabă trebuie să obţinem un acord bun decât să cedăm presiunilor legate de calendar”, a adăugat ea.

În acelaşi timp, notează DPA, ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, şi-a exprimat speranţa că termenul limită, sfârşitul de an, va ajuta “ca poziţiile şi eforturile părţilor să se concentreze spre un rezultat bun”.

Citeşte şi: Nouă combatanţi ai Damascului au fost ucişi în nord-vestul Siriei

Statele membre ale UE ar urma să finalizeze marţi, la Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles, priorităţile de negociere pentru viitorul acord comercial cu Marea Britanie, pentru ca discuţiile cu Londra să înceapă săptămâna viitoare.

Marea Britanie a părăsit UE la 31 ianuarie, dar regulile comunitare încă i se aplică în perioada de tranziţie.

Cele două părţi au acum termen până la sfârşitul anului să ajungă la un acord asupra viitoarei lor relaţii – de la comerţ şi până la securitate şi alte chestiuni -, după ce premierul britanic Boris Johnson a exclus o prelungire a actualei perioade de tranziţie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.