Miniştrii de externe german şi italian discută despre migraţie la reuniunea G7

Publicat:

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a purtat discuţii pentru prima dată cu noul ei omolog italian Antonio Tajani, care este şi vicepremier al noului prim-ministru de extremă dreapta al ţării, Giorgia Meloni, informează vineri DPA, potrivit agerpres.

În cadrul întâlnirii, fostul preşedinte al Parlamentului European Tajani a cerut mai multă coordonare la nivelul UE în ceea ce priveşte migraţia.


Citeşte şi: Netanyahu REVINE şi consecinţele sunt SEISMICE – Black News

“Am reiterat poziţia Italiei cu privire la navele ONG-urilor. Şi ele trebuie să respecte regulile europene”, a scris noul ministru de externe al Italiei pe Twitter în urma întâlnirii. Tajani a făcut referire la un număr de nave de salvare operate de ONG-uri care în prezent aşteaptă în largul coastei italiene să poată intra într-un port sigur după salvarea a aproximativ 1.000 de migranţi în dificultate pe mare.

Miniştrii de externe G7 s-au întâlnit joi în Germania pentru o conferinţă de două zile.

Baerbock a deschis oficial reuniunea cu un discurs la primărie unde diplomaţii au negociat odată pacea de la Westfalia din 1648, tratat ce a pus capăt devastatorului Război de Treizeci de Ani.

Obiectivul principal al conferinţei de două zile este invazia rusă a Ucrainei şi consecinţele acesteia. Baerbock a spus că Grupul celor Şapte (G7) principalele naţiuni industrializate îşi va coordona ajutorul pentru a ajuta Ucraina în timpul iernii.

Baerbock a precizat că oraşul gazdă Munster şi primăria sa istorică, cunoscută sub numele de Sala Păcii, au întruchipat pacea şi statul de drept, concepte ce rezonează cu scopul reuniunii G7. Baerbock a indicat că a ales Munster să găzduiască conferinţa pentru importanţa simbolică şi istorică a tratatului din secolul al XVII-lea.

“Pacea de la Westfalia a dat naştere ideii de cooperare internaţională paşnică între state suverane şi egale”, a declarat Baerbock. “Cu aceasta s-au pus bazele dreptului internaţional”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Greta Thunberg: ‘Este timpul să transformăm sistemul capitalist opresiv și rasist al Occidentului! – Black News

Ideile de suveranitate pentru fiecare ţară, egalitate şi pace asociate istoric cu pacea de la Westfalia sunt acum sub atacul Rusiei într-un război brutal de agresiune împotriva Ucrainei şi ordinii internaţionale, a adăugat Baerbock.

Germania deţine preşedinţia rotativă a G7 până la sfârşitul anului. Grupul include de asemenea Franţa, Italia, Regatul Unit, Japonia, Canada şi Statele Unite. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.