X

Miniştrii de externe german şi italian discută despre migraţie la reuniunea G7

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a purtat discuţii pentru prima dată cu noul ei omolog italian Antonio Tajani, care este şi vicepremier al noului prim-ministru de extremă dreapta al ţării, Giorgia Meloni, informează vineri DPA, potrivit agerpres.

În cadrul întâlnirii, fostul preşedinte al Parlamentului European Tajani a cerut mai multă coordonare la nivelul UE în ceea ce priveşte migraţia.

Citeşte şi: Netanyahu REVINE şi consecinţele sunt SEISMICE – Black News

“Am reiterat poziţia Italiei cu privire la navele ONG-urilor. Şi ele trebuie să respecte regulile europene”, a scris noul ministru de externe al Italiei pe Twitter în urma întâlnirii. Tajani a făcut referire la un număr de nave de salvare operate de ONG-uri care în prezent aşteaptă în largul coastei italiene să poată intra într-un port sigur după salvarea a aproximativ 1.000 de migranţi în dificultate pe mare.

Miniştrii de externe G7 s-au întâlnit joi în Germania pentru o conferinţă de două zile.

Baerbock a deschis oficial reuniunea cu un discurs la primărie unde diplomaţii au negociat odată pacea de la Westfalia din 1648, tratat ce a pus capăt devastatorului Război de Treizeci de Ani.

Obiectivul principal al conferinţei de două zile este invazia rusă a Ucrainei şi consecinţele acesteia. Baerbock a spus că Grupul celor Şapte (G7) principalele naţiuni industrializate îşi va coordona ajutorul pentru a ajuta Ucraina în timpul iernii.

Baerbock a precizat că oraşul gazdă Munster şi primăria sa istorică, cunoscută sub numele de Sala Păcii, au întruchipat pacea şi statul de drept, concepte ce rezonează cu scopul reuniunii G7. Baerbock a indicat că a ales Munster să găzduiască conferinţa pentru importanţa simbolică şi istorică a tratatului din secolul al XVII-lea.

“Pacea de la Westfalia a dat naştere ideii de cooperare internaţională paşnică între state suverane şi egale”, a declarat Baerbock. “Cu aceasta s-au pus bazele dreptului internaţional”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Greta Thunberg: ‘Este timpul să transformăm sistemul capitalist opresiv și rasist al Occidentului! – Black News

Ideile de suveranitate pentru fiecare ţară, egalitate şi pace asociate istoric cu pacea de la Westfalia sunt acum sub atacul Rusiei într-un război brutal de agresiune împotriva Ucrainei şi ordinii internaţionale, a adăugat Baerbock.

Germania deţine preşedinţia rotativă a G7 până la sfârşitul anului. Grupul include de asemenea Franţa, Italia, Regatul Unit, Japonia, Canada şi Statele Unite. 

Tags: Annalena BaerbockAntonio TajanicanadafrantagermaniaGiorgia MeloniGrupul celor Şapte (G7)italiaJaponiamigrantiPacea de la WestfaliaRegatul UnitSUA
Categorii: Diaspora