Miniştrii francezi sunt ameninţati cu moartea. Scrisori cu gloanţe pe adresa lui Bruno Le Maire

Publicat:

Ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire a primit trei scrisori conţinând ameninţări cu moartea, între care una primită săptămâna aceasta conţinea gloanţe, a declarat miercuri unul dintre consilierii săi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Nu se cunoaşte cine a trimis ameninţările sau motivul acestora, dar scrisorile coincid cu o creştere a actelor de violenţă faţă de politicieni, a adăugat consilierul.


Vezi şi: Reglare de conturi! Un român şi iubita acestuia, ASASINAŢI în plină stradă! (VIDEO)

Manifestările anti-guvernamentale ale ”Vestelor galbene”, care au avut loc la sfârşitul anului 2018 şi în prima jumătate a acestui an, au provocat unele dintre cele mai mari violenţe din ultimele decenii. Protestatarii au vandalizat de asemenea birouri ale unor parlamentari ai partidelor de guvernământ.

”Acceptăm dezbaterea democratică, ca oamenii să nu fie de acord cu politicile noastre, dar acest lucru merge prea departe”, a spus consilierul citat. El a menţionat că prima scrisoare a fost trimisă poliţiei în oraşul Bayonne în august şi ameninţa cu ”pulverizarea” casei de vacanţă a ministrului Le Maire în timpul summitului G7 din 24-27 august găzduit de preşedintele Franţei în apropiere la Biarritz.

A doua scrisoare a fost trimisă direct la reşedinţa lui Le Maire din Saint-Pee-sur-Nivelle, de data aceasta ameninţând că îl va viza pe ministru însuşi.

Ministerul de Finanţe a primit marţi o treia scrisoare care conţinea trei gloanţe. Expeditorul a indicat că două dintre gloanţe erau destinate ministrului Le Maire şi al treilea ministrului Bugetului, Gerald Darmanin.

Citeşte şi: 9/11. Osama Ben Laden, ‘micul terorist din Afganistan’ care a îngenuncheat America

”De data aceasta sunt de 9mm. Dar când va veni vremea, vor fi de 11.43”, se arată în scrisoare, fiind o referire la un glonţ de la un pistol cu calibru mai mare.

Întrebat dacă securitatea miniştrilor a fost consolidată, consilierul a precizat că fiecare dintre aceştia este supravegheat de un ofiţer de securitate, în conformitate cu protocolul standard din Franţa. Ministrul de Finanţe francez intenţionează să depună plângere la poliţie, a adăugat consilierul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova

Iohannis: Continuăm să acționăm în sprijinul Ucrainei și R.Moldova „Alături de Statele Unite și de partenerii noștri europeni și globali, continuăm să acționăm în sprijinul...

Planul lui Trump pentru NATO

Planul lui Trump pentru NATO Foști oficiali de securitate națională și experți în materie de apărare ce ar putea face parte dintr-o potențială nouă administrație...

Iohannis: România este pregătită să devină ‘Poarta Europei’

Iohannis: România este pregătită să devină 'Poarta Europei' Președintele Klaus Iohannis a vorbit, la recepția de la Ambasada SUA în România de ziua națională a...

Turcia poate contribui la o încheiere echitabilă a războiului în Ucraina, i-a transmis Erdogan lui Putin la Astana

Turcia poate contribui la o încheiere echitabilă a războiului în Ucraina, i-a transmis Erdogan lui Putin la Astana Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a transmis...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.