Miniştrii israelieni de extremă dreapta resping orice plan privind crearea unui stat palestinian

Publicat:

Miniştrii israelieni de extremă dreapta resping orice plan privind crearea unui stat palestinian

Doi influenţi miniştri israelieni de extremă dreapta au respins joi eventualitatea unui plan de pace, pe care Washingtonul şi aliaţii săi îl au în vedere, potrivit unor relatări din media, pentru a obţine atât eliberarea ostaticilor israelieni din Gaza, cât şi crearea unui stat palestinian, relatează joi AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit Washington Post, administraţia Biden şi un mic grup dintre aliaţii săi arabi lucrează la un plan complet menit să stabilească o pace durabilă între Israel şi palestinieni.


Citeşte şi: Biden este mai “previzibil” pentru Moscova decât Trump – Stiripesurse.md

Acesta ar include în special o pauză în desfăşurarea luptelor, eliberarea ostaticilor răpiţi de Hamas cu prilejul atacurilor de la 7 octombrie din Israel şi ţinuţi captivi în Fâşia Gaza şi un calendar pentru crearea unui stat palestinian.

Miniştrii israelieni de extremă dreapta resping orice plan privind crearea unui stat palestinian

“Un armistiţiu iniţial, de o durată prevăzută de cel puţin şase săptămâni, ar da timpul necesar pentru anunţarea planului, primirea de sprijin suplimentar” şi “începerea aplicării” dispoziţiilor sale, între care “formarea unui guvern interimar palestinian”, a mai scris cotidianul, citând responsabili americani şi arabi.

Promotorii acestui plan speră în încheierea unui acord până la 10 martie, data la care începe Ramadanul, luna sfântă a musulmanilor.

Însă perspectiva unui astfel de plan a fost denunţată vehement de ministrul israelian al securităţii naţionale, Itamar Ben Gvir, şi cel de finanţe, Bezalel Smotrich.

“Nu ne vom da niciodată acordul pentru un astfel de plan, care afirmă în realitate că palestinienii merită o recompensă pentru teribilul masacru pe care l-au comis”, a scris Smotrich pe reţeaua socială X. “Un stat palestinian este o ameninţare existenţială pentru statul Israel, aşa cum a dovedit-o (atacul de la) 7 octombrie”, a adăugat el.

Miniştrii israelieni de extremă dreapta resping orice plan privind crearea unui stat palestinian

“1.400 de persoane au fost ucise (pe 7 octombrie în Israel) şi lumea vrea să le dea un stat. Asta nu se va întâmpla”, a postat la rândul său Ben Gvir pe X. “Să creezi un stat palestinian înseamnă să creezi un stat al Hamas”, a adăugat el.

Israelul îşi continuă ofensiva militară în Gaza în timp ce negocieri pentru un armistiţiu care se includă eliberarea ostaticilor Hamas şi a unor palestinieni deţinuţi de Israel continuă în paralel la Cairo, sub medierea Qatarului şi Egiptului.

O delegaţie a Hamas, potrivit unei surse a mişcării, era aşteptată miercuri la Cairo, dar premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat deja “exigenţele delirante” ale mişcării islamiste care, susţine el, blochează negocierile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.