X

Miniştrii Liliana Pavlova şi Victor Negrescu au discutat subiecte-cheie de pe agenda UE

Ministrul pentru Preşedinţia bulgară a Consiliului Uniunii Europene Liliana Pavlova şi ministrul român delegat pentru afaceri europene Victor Negrescu au discutat vineri subiecte-cheie de pe agenda UE, a declarat ministerul dnei Pavlova într-un comunicat de presă citat de agenţia BTA, potrivit Agerpres.

“Am discutat despre propunerea privind bugetul UE după 2020, migraţia şi perspectiva europeană pentru ţările din Balcanii de Vest”, a spus Pavlova. Ea a adăugat că în contextul negocierilor privind viitorul cadru financiar, acum este momentul să se discute dezvoltarea Strategiei UE pentru regiunea Dunării (SUERD), precum şi creşterea investiţiilor în domeniu.

Citește și : Statele Unite și Coreea de Sud au decis anularea exerciţiului militar „Vigilant Ace”

Cei doi miniştri au fost de acord cu faptul că Balcanii de Vest vor continua să fie un subiect prioritar în timpul Preşedinţiei române a Consiliului UE pentru a îmbunătăţi progresele pe care le-a făcut până acum Bulgaria, scrie BTA. În prezent, România se află în ultima fază a pregătirii sale pentru a prelua preşedinţia rotativă a Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

Negrescu se află în Bulgaria pentru a participa la ultimul eveniment sub Preşedinţia bulgară, care este cel de-al şaptelea forum anual al SUERD.

Bulgaria a predat României Preşedinţia rotativă a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, a declarat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice din Bulgaria. Ministrul adjunct al dezvoltării regionale, Denita Nikolova, care este coordonator naţional pentru Strategie, i-a prezentat simbolul Preşedinţiei lui Victor Negrescu, delegatul ministrului român pentru afaceri europene.

Citește și : Ucraina majorează preţul gazelor naturale pentru consumatorii casnici

Tags: bugetLiliana PavlovaSUERDUEVictor Negrescu
Categorii: Diaspora