Miniştrii din Namibia nu mai au voie să efectueze vizite externe

Publicat:

Preşedintele Namibiei, Hage Geingob (foto), le-a interzis miercuri miniştrilor săi să efectueze din februarie vizite de lucru în străinătate, pentru a reduce cheltuielile publice, declarând că el însuşi este “un exemplu” întrucât foloseşte zboruri comerciale, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Nicio cerere de călătorie în străinătate pentru miniştri şi secretari de stat (…) nu va fi examinată până la sfârşitul lunii februarie 2018”, a anunţat preşedinţia într-un comunicat.


Citeşte şi: Trump cere ca banii americanilor să ajungă doar la ‘prietenii Americii’

“Această directivă vizează reducerea cheltuielilor publice”, a precizat preşedinţia.

De când a ajuns la putere în 2015, preşedintele Hage Geingob “a dat un exemplu limitând cheltuielile de călătorie şi nu se mai deplasează în străinătate decât în caz de nevoie extremă şi cu delegaţii reduse”, au declarat serviciile sale.

Şeful statului a folosit un zbor comercial pentru concediul său în decembrie şi pentru a se duce la summitul Uniunii Africane (UA) de la Addis Abeba în ianuarie, în loc să ia avionul prezidenţial.

Ca rezultat al încetinirii economiei sale, Namibia a înregistrat o creştere a datoriei publice de la 30 de miliarde de ranzi (2 miliarde de euro) în 2013 la 71 miliarde de ranzi (4,8 miliarde de euro) în 2017.

Citeşte şi: Atacatorul din faţa unei moschei londoneze avea ca ţintă UCIDEREA primarului Sadiq Khan

În august 2017, agenţia Moody’s a retrogradat ratingul Namibiei în categoriile speculative.

Namibia a început să-şi reducă cheltuielile publice în 2015, în special în domeniile sănătăţii, educaţiei şi apărării.

Mii de soldaţi vor fi forţaţi să-şi ia concediu din februarie pentru a reduce cheltuielile pentru electricitate, apă şi alimente pentru armată, a informat miercuri ziarul local The Namibian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Băiețelul, care a fost electrocutat în parcul de la Botanica, se simte mai bine

Băiețelul, care a fost electrocutat în parcul de la Botanica, se simte mai bine Băiețelul în vârstă de șase ani, care a fost electrocutat în...

Al treilea sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina

Al treilea sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina Ucraina a primit cel de-al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot donat de Germania,...

Comuniștii nu au decis încă dacă-l susțin sau nu pe Stoianoglo

Comuniștii nu au decis încă dacă-l susțin sau nu pe Stoianoglo Comuniștii nu au decis deocamdată dacă-l vor susține sau nu la prezidențiale pe fostul...

Un bărbat s-a înecat în Nistru

Un bărbat s-a înecat în Nistru Un bărbat de 55 de ani s-a înecat în râul Nistru. Tragedia a avut loc în seara zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.