Ministrul afacerilor externe al Franţei a fost primit de preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi

Publicat:

Ministrul afacerilor externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, a întreprins joi o vizită în Egipt, unde a fost primit de preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, semn al bunelor relaţii între Paris şi Cairo, informează agerpres .

Le Drian, care s-a aflat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite împreună cu preşedintele Emmanuel Macron, a discutat cu al-Sissi despre “tensiunile regionale”, în marja unui Forum al tineretului în staţiunea balneară Sharm el-Sheikh (est), au precizat surse din anturajul ministrului francez.


Citiți și : Marea Britanie : Priti Patel înlocuită de Penny Mordaunt în funcţia de ministru pentru dezvoltare internaţională

La câteva zile după o vizită a lui al-Sissi în Franţa, în timpul căreia Macron a insistat asupra “luptei comune” împotriva terorismului, această întrevedere vine să consacre actualele bune relaţii franco-egiptene.

În timpul vizitei preşedintelui egiptean la Paris, Macron a afirmat de asemenea că nu doreşte “să dea lecţii” cu privire la drepturile omului.

Forumul tineretului din Sharm el-Sheikh a fost puternic criticat de opozanţii regimului mareşalului al-Sissi. ONG-uri denunţă regulat arestări în masă, condamnări la moarte, folosirea torturii şi persecuţii împotriva homosexualilor în Egipt.

Aceasta este a doua vizită a lui Jean-Yves Le Drian în această ţară în calitate de şef al diplomaţiei franceze. Înainte de aceasta, în calitate de ministru al apărării al administraţiei lui Francois Hollande, el a condus importante vânzări de arme către Egipt.

Egiptul rămâne a 4-a ţară destinatară a armamentului francez în perioada 2007-2016. Egiptul a achiziţionat în 2015 inclusiv 24 de avioane de luptă Rafale.

La rândul său, aflat în vizită oficială la Abu Dhabi, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că Emiratele Arabe Unite (EAU) vor achiziţiona două nave de luptă Gowind, construite de grupul francez Naval Group.

Macron a făcut acest anunţ în timpul unei conferinţe de presă după o serie de convorbiri cu prinţul moştenitor al emiratului Abu Dhabi şi totodată adjunctul comandantului-şef al Forţelor Armate ale EAU, Mohammed bin Zayed al-Nahyan.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că va întreprinde joi seara o vizită oficială în Arabia Saudită, pentru discuţii cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.