X

Ministrul Agriculturii: Cultivarea porumbului în sudul Moldovei este ‘o recomandare’ și nu va fi interzisă

În cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat că cultivarea porumbului în sudul Moldovei este „o recomandare” și nu va fi interzisă.

Bolea a explicat că prioritatea sa este să protejeze interesele agenților economici din sudul Moldovei și să asigure că aceștia nu vor ajunge într-o situație de faliment, potrivit realitatea.md.

Citeşte şi: Alaiba: Magazinele controlate de Șor din Aeroport au zile numărate

„Înțelegem nevoile fermierilor și eforturile lor. Trebuie să găsim modalități de a spori competitivitatea acestor agenți economici și de a le permite să rămână pe piață în condiții de profitabilitate”, a declarat ministrul Agricultorii.

Asta după ce mai mulți agricultori din sudul țării au afirmat că, în lipsa cultivării porumbului, pierderile ar fi semnificative și ar putea afecta grav dezvoltarea afacerilor lor. Fermierii au menționat că interzicerea generală a culturii de porumb ar putea reduce drastic producția în această regiune.

Prin urmare, în loc să interzică cultivarea porumbului, autoritățile intenționează să se concentreze pe măsuri de sporire a productivității.

Citește și : Maia Sandu: Credem că R. Moldova va fi în siguranță atunci când țara noastră va deveni stat membru la UE

Bolea a menționat că vor fi dezvoltate recomandări specifice pentru semănat și îngrijirea culturii de porumb în aceste condiții specifice ale sudului Moldovei.

De asemenea, ministrul spune că se va acorda atenție tehnologiilor de irigare și managementului eficient al resurselor de apă, dat fiind faptul că râurile Prut și Nistru nu pot acoperi necesarul de irigare.

Tags: NistruporumbprutVladimir Bolea
Categorii: EconomieȘtirile zilei