X

Ministrul Alaiba raportează o creștere cu 12% a investițiilor private

Ministrul Alaiba raportează o creștere cu 12% a investițiilor private

Investițiile private sunt în creștere cu 12%, fapt care a contribuit cu 8% la totalul investițiilor, afirmă ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Citește și: Moldova va mai primi 14 blindate de tip Piranha de la Germania

Potrivit ministrului de profil, aceasta este prima creștere a investițiilor private de la începutul războiului din Ucraina.

„Deși cifra totală pe investiții este în ușoară scădere, investițiile private sunt pe un plus clar. Companiile moldovenești dau semne de revenire și asta bucură. Sunt convins că aportul de la Guvernul Republicii Moldova aici a fost decisiv. În primul rând reforma impozitului pe venit, prin care am decis să impozităm doar venitul distribuit ca dividende. Doar asta a lăsat în contul companiilor peste 1,4 miliarde lei lichidități – bani care cel puțin parțial au fost investiți. În al doilea rând, Programul „373” care a direcționat peste 1,6 miliarde lei în investiții. În al treilea rând, efortul nostru masiv de reducere a birocrației și digitalizarea, care economisește antreprenorilor peste un miliard de lei pe an”, a comentat Alaiba.

Tags: cresterea investițiilor in MoldovaDumitru Alaibainvestiții private in MoldovaMinistrul Dezvoltării Economice și Digitalizării
Știrile zilei