Ministrul american al apărării ar fi vrut acordul Congresului înainte de lansarea loviturilor aeriene în Siria

Publicat:

Ministrul american al apărării, Jim Mattis, ar fi preferat să obţină undă verde din partea Congresului înainte de lansarea loviturilor aeriene în Siria săptămâna trecută, însă preşedintele Donald Trump nu a ţinut cont de opinia sa, a scris miercuri cotidianul New York Times (NYT), transmite AFP, conform agerpres.

Mattis, general în retragere al US Marine Corps, a reuşit totuşi să limiteze loviturile la trei ţinte despre care se presupune că adăposteau fabrici şi stocuri de arme chimice, dar care nu riscau să pună în pericol vieţile soldaţilor ruşi, indică publicaţia, care citează surse neidentificate din armată şi administraţia Trump.


Citește și : SUA : Este improbabil ca întâlnirea lui Mike Pompeo cu Kim Jong Un să-i afecteze nominalizarea (republicanul Bob Corker)

Semn al divergenţelor între Trump şi Mattis, preşedintele a declarat vineri seară, când a anunţat loviturile aeriene, că SUA sunt ‘pregătite să menţină acest răspuns până când regimul sirian va înceta să utilizeze agenţi chimici interzişi’.

Loviturile au durat mai puţin de două minute, iar Mattis a subliniat încă de vineri seară că nu sunt prevăzute altele deocamdată.

Acesta nu este prima oară când Trump şi Mattis au opinii divergente, însă şeful Pentagonului pare să fi reuşit să păstreze o relaţie privilegiată cu preşedintele, chiar şi atunci când nu este de acord cu el.

Citește și : Siria : O echipă de securitate a ONU, vizată de tiruri în timp ce se afla în recunoaştere la Douma (oficial)

O purtătoare de cuvânt a Pentagonului, Dana White, a dezminţit informaţiile din New York Times, pe care le-a calificat drept o ‘eroare flagrantă’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA

China vrea să construiască o cale ferată subacvatică către SUA China are în prezent una dintre cele mai extinse și impresionante rețele feroviare de mare...

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.