Ministrul american al comerţului critică noul Regulament european privind protecţia datelor personale

Publicat:

Ministrul american al comerţului Wilbur Ross a criticat miercuri noul Regulament european privind protecţia datelor personale (RGPD), care, în opinia sa, ar putea afecta cooperarea între companii, relatează AFP, potrivit agerpres.

Wilbur Ross a afirmat că oficialii americani sunt “profund îngrijoraţi” de noile reglementări intrate în vigoare pe 25 mai.


Citește și : Lovitura de teatru la Kiev. Jurnalistul rus Arkadi Babcenko este în viaţă

“Nu înţelegem pe deplin ce trebuie să facem pentru a ne conforma. Acest lucru va afecta cooperarea transatlantică privind reglementarea financiară, cercetarea medicală, coordonarea serviciilor de urgenţă şi comerţul”, a spus Ross pentru Financial Times.

În opinia sa, costul noului regulament privind protecţia datelor ar putea fi semnificativ până la “ameninţarea bunăstării publice de ambele maluri ale Atlanticului”.

“Respectarea RGPD va reprezenta un cost semnificativ în special pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru consumatorii care se bazează în mare măsură pe serviciile digitale şi care pot pierde accesul sau alegerea din cauza acestui regulament”, a adăugat ministrul.

Regulamentului european privind protecţia datelor prevede drepturi sporite pentru utilizatorii de internet şi sancţiuni fără precedent în caz de abuz, în contextul scandalului în care a fost implicată reţeaua socială americană Facebook condusă de Mark Zuckerberg.

Citește și : Suedia se pregătește să încheie un contract pentru achiziţia unor sisteme Patriot

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.