Ministrul apărării din Brazilia afirmă că incendiile din pădurea amazoniană ‘sunt sub control’

Publicat:

Ministrul apărării din Brazilia, Fernando Azevedo e Silva, a declarat luni că incendiile din Amazonia sunt ‘sub control’, după desfăşurarea a peste 2.500 de militari şi a ploilor semnalate în mai multe zone afectate de incendii, relatează marţi AFP, scrie agerpres.

‘S-a exagerat puţin în legătură cu această situaţie’, a adăugat Fernando Azevedo e Silva, care le-a spus jurnaliştilor la finalul unei reuniuni cu preşedintele Jair Bolsonaro că Brazilia a cunoscut câţiva ani ‘cu momente de vârf ale incendiilor mult mai grave’.


Citește și : Rusia îi va prezenta preşedintelui turc noul său avion de vânătoare invizibil Su-57

‘Situaţia nu este simplă, dar este sub control’, a adăugat el, subliniind ajutorul ploii care a căzut în vestul Amazoniei, dar arătând spre o situaţie ‘oarecum îngrijorătoare’ în trei state ale ţării, între care Rondonia, la frontiera cu Bolivia.

Capitala acestui stat, Porto Velho, a rămas acoperită luni de nori mari de fum, în pofida desfăşurării de către armată începând de duminică a două aeronave C-130 Hercules. Pe lângă aeronavele forţelor aeriene, zeci de pompieri au fost trimişi pentru a lupta împotriva flăcărilor.

Brazilia a acceptat ajutorul Israelului, care s-a oferit să trimită un avion, iar ministrul mizează pe ajutorul din partea Chile şi Ecuador, care au oferit sprijin material şi uman.

Citește și : Netanyahu avertizează mişcarea Hezbollah şi Libanul să ‘aibă grijă’ la declaraţiile şi acţiunile lor

Cu toate acestea, Brazilia a respins ajutorul propus de statele din G7 pentru combatarea incendiilor din Amazonia, a anunţat şeful de cabinet al preşedintelui Jair Bolsonaro, cerându-i preşedintelui francez Emmanuel Macron să se ocupe de ‘coloniile lui’ şi ironizându-l pentru incendiul de la catedrala pariziană Notre-Dame.

Conform ultimelor cifre oficiale, 80.626 de incendii au fost înregistrate în Brazilia în acest an, cel mai mare număr din 2013, dintre care mai mult de jumătate în regiunea amazoniană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

11 furturi în două luni. Un chișinăuian a ajuns pe mâna poliției

11 furturi în două luni. Un chișinăuian a ajuns pe mâna poliției Un bărbat de 33 ani din municipiul Chișinău a fost reținut de poliție...

Trei candidați la funcția de membru al CSM și un candidat în Colegiul disciplinar al judecătorilor nu au promovat evaluarea Comisiei Vetting

Trei candidați la funcția de membru al CSM și un candidat în Colegiul disciplinar al judecătorilor nu au promovat evaluarea Comisiei Vetting Comisia Vetting a...

 Benzina și motorina se vor ieftini

Benzina și motorina se vor ieftini Benzina și motorina se vor ieftini marți cu 11 și 12 bani.  

Vlah invocă că este intimidată și filată

Vlah invocă că este intimidată și filată Fosta bașcană Irina Vlah, care a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din toamnă, invocă că, din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.